Μέτρα στήριξης ζητούν οι εταιρείες στοιχήματος της Ουαλίας

Οι εταιρείες στοιχήματος που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ουαλία ζήτησαν να συμπεριληφθούν στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Τέτοιου είδους μέτρα περιλαμβάνουν οικονομική βοήθεια και μείωση των ενοικίων, αλλά οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών έχουν εξαιρεθεί από το πρόγραμμα στήριξης.

Για αυτό το λόγο, ο CEO της BGC (Betting and Gaming Council), Michael Dugher, επικοινώνησε προσωπικά με την πρωθυπουργό Rebecca Evans, ζητώντας της να συμπεριλάβει και τις εταιρείες στοιχήματος στα μέτρα στήριξης. Αν δε συμβεί κάτι τέτοιο, προειδοποιεί ο Dugher, κινδυνεύουν περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας.

 

Εκτός μέτρων στήριξης οι στοιχηματικές εταιρείες της Ουαλίας

Σε αντίθεση με το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο αποφάσισε (έστω και την τελευταία στιγμή) να συμπεριλάβει τις επιχειρήσεις που προσφέρουν τυχερά παιχνίδια στο πρόγραμμα στήριξης, η Ουαλία αποφάσισε να εξαιρέσει εταιρείες και καταστήματα που προσφέρουν τυχερά παιχνίδια. Αυτό σημαίνει ότι οι εν λόγω εταιρείες συμπεριλαμβάνονται στις ελάχιστες που δε δικαιούνται οικονομική στήριξη ή μείωση των ενοικίων (για γραφεία, καταστήματα ή πρακτορεία).

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του κλάδου. Και η BGC έρχεται να ζητήσει να συμπεριληφθούν και οι συγκεκριμένες εταιρείες στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων. Άλλωστε, οι περισσότερες από αυτές τις επιχειρήσεις έχουν δεχθεί σοβαρά οικονομικά πλήγματα, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων, και έχουν αναγκαστεί να αναστείλουν τη λειτουργία τους. Παράλληλα, όμως, τα έξοδά τους τρέχουν.

Για αυτό το λόγο, ο CEO της BGC προειδοποιεί την πρωθυπουργό ότι τα οικονομικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν από την επόμενη ημέρα οι επιχειρήσεις αυτές θα είναι τεράστια. Και, εξαιτίας τους, τίθενται σε κίνδυνο έως και 2.000 θέσεις εργασίας που παρέχονται αυτή τη στιγμή στην αγορά τυχερών παιχνιδιών της Ουαλίας.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.