Αυστραλία: Απαγόρευση διαφημίσεων στοιχήματος κατά τη διάρκεια αγώνων

H Αυστραλία ψήφισε αυστηρότερους νόμους για τη ρύθμιση της αγοράς του online στοιχήματος και ένας από αυτούς επικεντρώνεται στην προβολή και στη διαφήμιση για τις εταιρίες στοιχημάτων που δραστηριοποιούνται στη χώρα. Πρόκειται για ένα νόμο που απαγορεύει πλέον τις τηλεοπτικές διαφημίσεις με περιεχόμενο το online στοίχημα κατά τη διάρκεια ζωντανών μεταδόσεων αθλητικών γεγονότων, κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας, Malcolm Turnbull, οι τηλεοπτικές διαφημίσεις που αφορούν στο online στοίχημα θα περιοριστούν στις βραδινές ώρες κάθε ημέρας, με σκοπό να προστατευθούν οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως οι ανήλικοι και οι εθισμένοι στον τζόγο.

 

Το νέο πρόγραμμα τηλεοπτικών διαφημίσεων στοιχήματος

Σύμφωνα με το νέο νόμο, λοιπόν, απαγορεύονται οι τηλεοπτικές διαφημίσεις που αφορούν στο στοίχημα, πριν τις 20:30 κάθε ημέρας και για πέντε λεπτά πριν και μετά από κάθε ζωντανή μετάδοση οποιουδήποτε αθλητικού γεγονότος. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι στην Αυστραλία ανέκαθεν απαγορεύονταν οι τηλεοπτικές διαφημίσεις εταιρειών στοιχήματος κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, οι ζωντανές μεταδόσεις αγώνων αποτελούσαν έως πρόσφατα εξαίρεση.

Η κίνηση αυτή πραγματοποιήθηκε για την προστασία των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, με τον πρωθυπουργό της χώρας να δηλώνει χαρακτηριστικά: “Οι γονείς στην Αυστραλία θα χαρούν όταν μάθουν ότι δε θα υπάρχουν διαφημίσεις στοιχηματικών εταιρειών πριν τις 20:30, σε αγώνες ποδοσφαίρου, κρίκετ και σε οποιαδήποτε άλλη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση”.  

Από το νέο νόμο, τέλος, εξαιρούνται μόνο δύο αθλήματα: οι ιπποδρομίες και οι κυνοδρομίες.

 

Αντιδράσεις για το νέο νόμο

Όπως είναι φυσικό, οι πρώτες αντιδράσεις για το νέο νόμο ήρθαν από τις στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Αυστραλία. Στο πλευρό τους, όμως, βρίσκονται και αρκετοί οργανισμοί διεξαγωγής αθλημάτων, οι οποίοι φοβούνται πως με το νέο νόμο το προϊόν τους (οι αθλητικοί αγώνες και η ζωντανή μετάδοσή τους) θα χάσει μεγάλο μέρος της αξίας του και θα χαθούν εκατομμύρια από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις διαφημίσεις.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.