Υπηρεσίες αντιμετώπισης του εθισμού στον τζόγο χρηματοδοτεί η εσθονική κυβέρνηση

Ο υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων της Εσθονίας, Tanel Kiik, ενέκρινε τη χρηματοδότηση από το κράτος της ΜΚΟ MTÜ, η οποία έχει αφιερωθεί στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί ο εθισμός στον τζόγο. Σύμφωνα με το υπουργικό διάταγμα, η MTÜ θα εισπράξει το ποσό των 200.000 ευρώ, προκειμένου να ενισχύσει τις προσπάθειες ενημέρωσης για τους κινδύνους εθισμού στον τζόγο, αλλά και να βοηθήσει περισσότερο όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα, καθώς και τις οικογένειές τους.

Με τη νέα χρηματοδότηση, η MTÜ θα δημιουργήσει παράλληλα ένα δίκτυο παρακολούθησης της αύξησης ή μείωσης των παιχτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο, καθώς και ένα κέντρο στήριξης και θεραπείας για τους παίχτες, αλλά και τις οικογένειές τους.

 

Η απόφαση της εσθονικής κυβέρνησης για την στήριξη της MTÜ

Τον προηγούμενο Οκτώβριο, το υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα, μέσω του οποίου θα πραγματοποιηθούν στρατηγικές συνεργασίες με ΜΚΟ που ειδικεύονται στον τομέα του εθισμού στον τζόγο. Οι αρμόδιοι αποφάσισαν να συνεργαστούν με την MTÜ, ενισχύοντας το προσωπικό, αλλά και τις υπηρεσίες που προσφέρει, μέσω της νέας χρηματοδότησης.

Τα χρήματα που θα εισπράξει η MTÜ θα χρησιμοποιηθούν για αρκετούς σκοπούς. Πρώτα απ’ όλα, θα ενισχυθούν οι πρωτοβουλίες του οργανισμού, όσον αφορά στην ενημέρωση για τους κινδύνους που συνοδεύουν τα τυχερά παιχνίδια. Επίσης, η MTÜ θα δημιουργήσει ένα δίκτυο παρακολούθησης των στατιστικών στη χώρα, όσον αφορά στους παίχτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Με αυτόν τον τρόπο, θα υπάρξουν για πρώτη φορά αναλυτικά στοιχεία, σχετικά με τα ποσοστά των παιχτών που έχουν εθιστεί στη χώρα.

Τέλος, η MTÜ θα δημιουργήσει ένα νέο κέντρο στήριξης και θεραπείας για τους παίχτες που έχουν εθιστεί στον τζόγο. Το σημερινό αντίστοιχο κέντρο είναι μικρό και προσφέρει τις υπηρεσίες του σε περίπου 200 άτομα, μέσω του περιορισμένου σε αριθμό προσωπικού του. Πρόκειται αποκλειστικά για συμβουλευτικές υπηρεσίες. Η κρατική χρηματοδότηση, όμως, θα επιτρέψει στους υπεύθυνους τη δημιουργία ενός μεγαλύτερου κέντρου, το οποίο θα στελεχώνεται από περισσότερους ειδικούς και θα μπορεί να προσφέρει ακόμα πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες στον τομέα της στήριξης και της θεραπείας.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.