Υπέρ της ευρωπαϊκής ψηφιακής ταυτότητας τάσσεται η EGBA

Σε μια πρόσφατη συνεδρίασή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την έκδοση μιας ευρωπαϊκής ψηφιακής ταυτότητας για τους πολίτες και ήδη φορείς διαφορετικών αγορών και επιχειρήσεις έχουν ταχθεί υπέρ της. Η νέα αυτή ταυτότητα έχει λάβει ήδη και την υποστήριξη της EGBA (European Gaming and Betting Association), του συλλογικού εμπορικού οργάνου των εταιρειών στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών.

Η νέα ταυτότητα θα αποτελεί ουσιαστικά ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι ταυτοποίησης. Μέσα σε αυτό θα αποθηκεύονται με ασφάλεια τα στοιχεία και τα έγγραφα κάθε πολίτη, ώστε να πραγματοποιεί μεταξύ άλλων εύκολα συναλλαγές, αλλά και ταυτοποίηση της ταυτότητάς του. Η ταυτοποίηση αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο στον τομέα των online τυχερών παιχνιδιών, οπότε η στήριξη του συγκεκριμένου στοιχήματος από την EGBA ήταν αναμενόμενη.

 

Πώς θα βοηθήσει τα online τυχερά παιχνίδια η ψηφιακή ταυτότητα;

Αυτή τη στιγμή, στη μεγάλη πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών που έχουν νομιμοποιήσει το online στοίχημα και τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια του διαδικτύου, οι παίχτες που θέλουν να ανοίξουν λογαριασμό σε μια ιστοσελίδα είναι, μεταξύ άλλων, αναγκασμένοι να αποδείξουν ότι είναι αυτοί που δηλώνουν. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται ότι δε συμμετέχουν στα τυχερά παιχνίδια ανήλικοι ή άτομα που πραγματοποιούν παράνομες πράξεις, όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ωστόσο, η διαδικασία ταυτοποίησης ενός λογαριασμού, αν και απλή, απαιτεί χρόνο. Οι παίχτες θα πρέπει να σκανάρουν την ταυτότητα, το διαβατήριο και άλλα απαιτούμενα έγγραφα και έπειτα να τα στείλουν ηλεκτρονικά στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της στοιχηματικής ιστοσελίδας ή του online καζίνο.

Η δημιουργία μιας ηλεκτρονικής ταυτότητας, όμως, σύμφωνα με την EGBA, θα απλοποιήσει σημαντικά αυτή τη διαδικασία. Οι παίχτες θα έχουν ουσιαστικά στη διάθεσή τους ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι ταυτοποίησης. Τα έγγραφά τους θα αποθηκεύονται εκεί με ασφάλεια και θα μπορούν να προχωρούν στην ταυτοποίηση του λογαριασμού τους με ένα μόνο κλικ, από τον υπολογιστή ή το κινητό τους.

Σύμφωνα με την EGBA, τέλος, από αυτή τη νέα υπηρεσία δε θα ωφεληθούν μόνον οι παίχτες, αλλά και οι ιστοσελίδες, οι οποίες θα είναι σε θέση να αφήσουν πίσω τους τις χρονοβόρες διαδικασίες ταυτοποίησης και να απλοποιήσουν σημαντικά τον κρίσιμο αυτό τομέα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.