Ακριβαίνουν οι άδειες στοιχήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι στοιχηματικές εταιρείες και ιστοσελίδες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο θα έχουν σύντομα να αντιμετωπίσουν αυξημένα έξοδα, καθώς οι αρμόδιοι έχουν ήδη προωθήσει μια πρόταση για αύξηση των ποσών που πληρώνουν για να διατηρούν τις άδειές τους. Η αύξηση αυτή θα ισχύσει αρχικά στον online τομέα και έπειτα στον επίγειο και το νέο καθεστώς αναμένεται να ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2021.

Ο λόγος για τις αυξήσεις αυτές είναι οι οικονομικές ανάγκες της UKGC, της ρυθμιστικής Αρχής της αγοράς τυχερών παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία έχει να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις και χρειάζεται μεγαλύτερη οικονομική άνεση. Το μεγαλύτερο κομμάτι των εσόδων της UKGC, άλλωστε, προέρχεται από το τίμημα που πληρώνουν οι νόμιμες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών, προκειμένου να διατηρήσουν και να ανανεώσουν τις άδειές τους.

 

Οι αυξήσεις που έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο

Συγκεκριμένα, η UKGC έχει ήδη προωθήσει την αύξηση των τελών που καλούνται να πληρώσουν οι αδειοδοτημένες εταιρείες και ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών κατά 55% στον online τομέα. Παράλληλα, αυξήσεις θα σημειωθούν και στο ποσό που καλούνται να πληρώσουν όσες εταιρείες αιτούνται μια άδεια. Σε αυτή την περίπτωση, η αύξηση αγγίζει το 60%.

Τέλος, αύξηση θα σημειωθεί και στα αντίστοιχα έξοδα όσων εταιρειών δραστηριοποιούνται στον επίγειο τομέα. Η αύξηση εδώ θα είναι ύψους 15%, αλλά θα επιβληθεί τον Απρίλιο του 2022, εξαιτίας του ότι ο επίγειος τομέας έχει να αντιμετωπίσει σημαντικά οικονομικά προβλήματα, εξαιτίας της πανδημίας.

Οι αυξήσεις αυτές, τέλος, αποτελούν την πρόταση που προωθεί η UKGC, αλλά θα πρέπει να επικυρωθούν και από τα αρμόδια νομοθετικά όργανα, προτού τεθούν σε ισχύ.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.