Έρχονται περιορισμοί στις στοιχηματικές διαφημίσεις στην Κένυα

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Κένυας ανακοίνωσε την πρόθεσή της να περιορίσει τις στοιχηματικές διαφημίσεις, με σκοπό να προστατέψει τους ανήλικους και άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Οι νέοι περιορισμοί θα τεθούν σύντομα σε ισχύ και περιλαμβάνουν μια σειρά από μέτρα που αναμένεται να μειώσουν σημαντικά την έκθεση που θα έχουν οι Κενυάτες σε διαφημίσεις που προωθούν το στοίχημα και άλλα τυχερά παιχνίδια.

Οι εν λόγω περιορισμοί, μάλιστα, περιλαμβάνουν και παραδοσιακές μεθόδους προβολής, όπως οι διαφημιστικές πινακίδες, και πιο σύγχρονες, όπως οι διαφημίσεις στα social media.

 

Οι περιορισμοί που φέρνει η απόφαση των αρμοδίων

Η ανακοίνωση των αρμοδίων πραγματοποιήθηκε στις 30 Απριλίου και οι νέοι περιορισμοί αναμένεται να τεθούν σύντομα σε ισχύ – στις 30 Μαΐου. Ο πρώτος περιορισμός αφορά στις διαφημιστικές πινακίδες που βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους και απαγορεύει το σύνολο των στοιχηματικών διαφημίσεων. Το ίδιο, μάλιστα, συμβαίνει και με τις διαφημίσεις που μπορεί να συναντήσουν οι χρήστες των social media στο διαδίκτυο.

Επιπλέον, οι αρμόδιοι απαγορεύουν πλέον και την προώθηση στοιχηματικών υπηρεσιών από διασημότητες, ενώ στο σχετικό κείμενο αναφέρεται γενικά και μια απαγόρευση των στοιχηματικών διαφημίσεων, από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

Τέλος, αναφέρεται ότι πλέον κάθε νέα διαφήμιση θα πρέπει να εγκρίνεται πρώτα από τις αρμόδιες Αρχές, προτού ξεκινήσει η προβολή της. Και, όπως είναι φυσικό, βασική προϋπόθεση για να εγκριθεί οποιαδήποτε διαφήμιση θα είναι να αναφέρει τους κινδύνους που κρύβουν τα τυχερά παιχνίδια.

Αν και η ανακοίνωση έχει πραγματοποιηθεί εδώ και μερικές ημέρες, πάντως, δεν έχει υπάρξει ακόμη κάποια αντίδραση από τις εταιρείες στοιχήματος που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα. Πολλοί, όμως, εκτιμούν ότι το μεγαλύτερο “αγκάθι” θα είναι η απαγόρευση των στοιχηματικών διαφημίσεων από τις 6 έως τις 10.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.