Περισσότερες δικαιοδοσίες ζητά η λιθουανική Αρχή τυχερών παιχνιδιών

Η αρμόδια Αρχή ρύθμισης της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Λιθουανίας έχει πραγματοποιήσει αίτηση προς το αρμόδιο δικαστήριο της χώρας, προκειμένου να αποκτήσει περισσότερες δικαιοδοσίες και να καταπολεμήσει πιο αποτελεσματικά τον παράνομο τζόγο. Το βασικό αίτημα των αρμοδίων είναι να τους δοθεί η δικαιοδοσία μπλοκαρίσματος των ιστοσελίδων και των συναλλαγών προς εταιρείες στοιχήματος που δραστηριοποιούνται παράνομα στη χώρα.

Αν οι αρμόδιοι εγκρίνουν το σχετικό αίτημα, τότε η καταπολέμηση του παράνομου στοιχήματος και των υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών θα γίνει αποτελεσματικότερη. Η Λιθουανία αντιμετωπίζει, άλλωστε, πρόβλημα με αρκετές εταιρείες στοιχήματος που εξακολουθούν να προσφέρουν υπηρεσίες στους παίχτες, παρόλο που δεν έχουν εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες.

 

Τι ζητά η αρμόδια Αρχή της Λιθουανίας;

Η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Λιθουανίας έχει ήδη συντάξει μια λίστα με όλες εκείνες τις ιστοσελίδες που εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται παράνομα στη χώρα. Αυτή η μαύρη λίστα, όμως, είναι απλά ενημερωτική, αφού οι αρμόδιοι δεν έχουν δικαιοδοσία να διατάξουν το μπλοκάρισμα των ιστοσελίδων που βρίσκονται σε αυτή.

Για αυτό το λόγο, οι αρμόδιοι ζητούν επιπλέον δικαιοδοσίες, όπως η δυνατότητα να αναγκάζουν τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να μπλοκάρουν τις παράνομες ιστοσελίδες που βρίσκονται στη μαύρη λίστα. Παράλληλα, ζητούν και τη δυνατότητα να μπλοκάρουν τις συναλλαγές προς τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται παράνομα.

Η απόφαση του δικαστηρίου, τέλος, αναμένεται να ληφθεί σύντομα και πιθανότατα θα είναι θετική. Άλλωστε, το μπλοκάρισμα ιστοσελίδων δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει εμπόδια (όπως, για παράδειγμα, να κριθεί αντισυνταγματικό), αφού ήδη μια άλλη Αρχή, η Λιθουανική Επιτροπή Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης, έχει το δικαίωμα να διατάξει το μπλοκάρισμα ιστοσελίδων με παράνομο περιεχόμενο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.