Σλοβακία: Μπλόκο στο Twitch, εξαιτίας προβολής τυχερών παιχνιδιών σε ανήλικους

Η δημοφιλής πλατφόρμα Twitch είναι πλέον μπλοκαρισμένη στη Σλοβακία, καθώς οι αρμόδιοι αποφάσισαν να την απαγορέψουν, εξαιτίας της προβολής που παρείχε σε τυχερά παιχνίδια, ακόμα και σε ανήλικους χρήστες. Αυτό σημαίνει ότι πλέον οι Σλοβάκοι δε μπορούν να επισκεφτούν την πλατφόρμα, η οποία είναι εξαιρετικά δημοφιλής σε παίχτες videogames και περιλαμβάνει εκατομμύρια βίντεο και live streaming.

Το πρόβλημα που κλήθηκαν να λύσουν οι αρμόδιοι στη Σλοβακία ήταν η προβολή τυχερών παιχνιδιών. Το πρόβλημα αυτό είναι υπαρκτό σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται το Twitch, καθώς πολλοί χρήστες ανεβάζουν βίντεο με τους ίδιους να παίζουν σε online φρουτάκια, πόκερ rooms κτλ.. Στα συγκεκριμένα βίντεο έχουν ελεύθερη πρόσβαση ακόμα και οι ανήλικοι.

 

Το πρόβλημα του Twitch και η λύση της Σλοβακίας

Τους τελευταίους μήνες έχει δημιουργηθεί μια νέα τάση στο Twitch, με χρήστες να ανεβάζουν βίντεο, στα οποία παίζουν σε online φρουτάκια. Οι χρήστες αυτοί έχουν χιλιάδες ή εκατομμύρια ακολούθους και πολλές φορές μοιράζουν ακόμα και κωδικούς προσφορών για online καζίνο. Τα βίντεο αυτά προβάλλονται ελεύθερα σε ολόκληρο τον κόσμο, ανεξάρτητα με τους νόμους που ισχύουν για τα τυχερά παιχνίδια, και το ίδιο συμβαίνει και στη Σλοβακία. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι ακόμα και Σλοβάκοι χρήστες του Twitch ανεβάζουν τέτοια βίντεο, στα οποία έχουν πρόσβαση ακόμα και ανήλικοι (δεδομένης της δημοτικότητας του Twitch στις μικρότερες ηλικίες, οι ανήλικοι είναι το κύριο κοινό αυτών των βίντεο).

Για αυτό το λόγο, η Σλοβακία αποφάσισε να απαγορέψει το Twitch και να μπλοκάρει τη λειτουργία του στη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι οι Σλοβάκοι δεν έχουν πια πρόσβαση στη δημοφιλή πλατφόρμα. Η αρχή έγινε με το μπλοκάρισμα των Σλοβάκων που μετέδιδαν τέτοια βίντεο και το μπλοκάρισμα της ιστοσελίδας είναι πλέον ολοκληρωτικό.

Οι αρμόδιοι στη Σλοβακία, τέλος, δεν είναι οι μόνοι που έχουν πρόβλημα με τη χαλαρή πολιτική του Twitch απέναντι στα τυχερά παιχνίδια. Εταιρείες που διαφημίζονται σε αυτό και άλλοι φορείς έχουν εκφράσει ουκ ολίγες φορές την αντίθεσή τους στη συνεχή προβολή τυχερών παιχνιδιών, η οποία δημιουργεί νομικά προβλήματα σε πολλές χώρες.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.