Σημαντική συνεργασία για την αξιοπιστία του στοιχηματισμού στα eSports

Τα eSports αποτελούν πλέον μεγάλο κεφάλαιο του online στοιχηματισμού παγκοσμίως, καθώς εκατομμύρια παίχτες στοιχηματίζουν σε τουρνουά που διεξάγονται στα δημοφιλεστερα videogames, ενώ πολλές στοιχηματικές εταιρίες φροντίζουν να προσφέρουν διάφορες επιλογές στοιχημάτων σε αυτά.

Ωστόσο, τα eSports εξακολουθούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν δικαιολογημένες αμφιβολίες για τη… νομιμότητά τους, αλλά και την αξιοπιστία, ειδικά στον τομέα του στοιχηματισμού. Ένα μεγάλο μέρος των αμφιβολιών αυτών, όμως, έρχεται να σκορπίσει μια νέα σημαντική συνεργασία, ανάμεσα στην UKGC (την επιτροπή τυχερών παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου) και στην ESIC (τον συνασπιμό αξιοπιστίας των eSports).

 

Μνημόνιο συνεργασίας για την πάταξη παράνομου στοιχηματισμού

Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να υπογράψουν ένα μνημόνιο συνεργασίας, χάρη στο οποίο θα συντονιστούν, προκειμένου να πατάξουν φαινόμενα παράνομου στοιχηματισμού στον χώρο των eSports, ο οποίος, όπως και άλλα αθλήματα, έχει να δείξει τις δικές του περιπτώσεις απάτης, ακόμη και χειραγώγησης αποτελεσμάτων.

Η συγκεκριμένη συμφωνία έχει, μεταξύ άλλων, και συμβολικό χαρακτήρα, αφού ουσιαστικά αναγνωρίζει τα eSports ως ένα σοβαρό άθλημα, το οποίο απαιτεί προστασία και συντονισμένες ενέργειες, ειδικά στον τομέα του στοιχηματισμού. Στον πρακτικό τομέα, τέλος, οι δύο πλευρές θα ενεργούν αυτόνομα, προστατεύοντας τα eSports, και παράλληλα θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία, ενημερώνοντας η μία την άλλη για τυχόν ύποπτες δραστηριότητες.

 

Οι νέες ανάγκες στον χώρο του στοιχηματισμού στα eSports

Όσο, λοιπόν, τα eSports και το στοίχημα σε αυτά αναπτύσσονται, δημιουργούνται νέες ανάγκες, ειδικά στον τομέα της προστασίας συμμετεχόντων και παιχτών του στοιχήματος έναντι σε παράνομες δραστηριότητες. Αυτές ακριβώς τις ανάγκες αναγνωρίζει επίσημα η νέα συμφωνία ανάμεσα σε UKGC και ESIC.

Σύμφωνα με τον Richard Watson, Διευθυντή Προγράμματος της ESIC: “Θέλουμε να βελτιώσουμε την άποψη και να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου πάνω στα eSports, τόσο όσον αφορά σε όσους τα παρακολουθούν για λόγους διασκέδασης όσο και σε όσους στοιχηματίζουν στις αδειοδοτημένες στοιχηματικές εταιρίες”.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.