Ανησυχία στη Μάλτα για τους νέους φορολογικούς νόμους της Ε.Ε.

Η Μάλτα παρακολουθεί με ενδιαφέρον και ανησυχία τις εξελίξεις στο νομοθετικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την πρόταση των υπευθύνων για τη δημιουργία ενός ενιαίου πλαισίου φορολόγησης για τις ψηφιακές και online επιχειρήσεις. Η Ε.Ε. αναζητά μια λύση για τα διαφυγόντα κέρδη που προκύπτουν από τα παραθυράκια στην ισχύουσα νομοθεσία, παραθυράκια που επιτρέπουν σε πολυεθνικές εταιρείες του διαδικτύου, όπως η Amazon και η Google, να αποφεύγουν μεγάλους φόρους.

Σε περίπτωση, όμως, που καθιερωθεί ένα τέτοιο ενιαίο φορολογικό πλαίσιο, θα επηρεαστούν αρνητικά και οι στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται online στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και, δεδομένου ότι πολλές από αυτές εδρεύουν στη Μάλτα (έναν από τους ευρωπαϊκούς φορολογικούς παράδεισους), ένας νέος νόμος θα επηρεάσει αρνητικά την οικονομία της χώρας.

 

Οι ανησυχίες της Μάλτας

Η νέα πρόταση έχει εξασφαλίσει την στήριξη της Γαλλίας και της Γερμανίας (των δύο ισχυρότερων οικονομιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση) και σκοπός της είναι να εμποδίσει τις μεγάλες πολυεθνικές του διαδικτύου να γλιτώνουν φόρους, εκμεταλλευόμενες τα παραθυράκια που προκύπτουν εκεί που τελειώνει ο φορολογικός νόμος μιας χώρας και ξεκινά ο νόμος μιας άλλης.

Η Μάλτα, άλλωστε, έχει χτίσει σε μεγάλο βαθμό την οικονομία της, χάρη στο γεγονός ότι αποτελεί φορολογικό παράδεισο για εταιρείες που δραστηριοποιούνται online εντός των συνόρων της Ε.Ε. – ειδικά στον τομέα του online στοιχήματος. Και, σε περίπτωση που όσες εταιρείες αναγκαστούν να ακολουθήσουν νέους φορολογικούς νόμους αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις, η οικονομία της χώρας μπορεί να πληγεί ανεπανόρθωτα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2017, άλλωστε, η αγορά του online στοιχήματος στη Μάλτα απέφερε 1,2 εκατομμύρια ευρώ στο κράτος, ενώ προσέφερε και περισσότερες από 6.000 θέσεις εργασίας.

 

Πόσο κινδυνεύει η αγορά του online στοιχήματος;

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όποια κι αν είναι η πρόταση για το νέο φορολογικό πλαίσιο εντός της Ε.Ε., δύσκολα θα αναγκαστεί η Μάλτα να την ακολουθήσει. Εξάλλου, θα καταστεί υποχρεωτική μόνο στην περίπτωση που ψηφιστεί από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και ήδη η Μάλτα, αλλά και η Ιρλανδία και το Λουξεμβούργο, έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.