Υπέρ της νομιμοποίησης του στοιχήματος η πλειοψηφία των Αμερικανών

Μια νέα δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη από την εφημερίδα Washington Post και το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, δείχνει ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών τοποθετείται υπέρ της νομιμοποίησης του στοιχήματος. Αν και το δείγμα είναι σχετικά μικρό (1.000 άτομα), τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν πως οι Αμερικανοί έχουν αλλάξει σε γενικές γραμμές τις απόψεις τους για το αν το στοίχημα θα έπρεπε να είναι νόμιμο ή όχι.

 

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης

Η δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας πραγματοποιήθηκε με δείγμα 1.000 ατόμων (όλοι ενήλικες). Σύμφωνα με τις απαντήσεις των ερωτηθέντων, το 55% συμφωνεί με τη νομιμοποίηση του στοιχήματος στις ΗΠΑ. Αντίθετα, κατά της νομιμοποίησης τάσσεται το 33%.

Τα αποτελέσματα δεν είναι εντυπωσιακά, αλλά δείχνουν την αλλαγή στον τρόπο σκέψης των Αμερικανών. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όταν πραγματοποιήθηκε μια αντίστοιχη δημοσκόπηση το 1993, όταν ο νόμος περί των τυχερών παιχνιδιών (PASPA) που απαγόρευσε τον στοιχηματισμό τέθηκε σε ισχύ, οι ισορροπίες ήταν διαφορετικές. Τότε, το 41% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ της νομιμοποίησης του στοιχηματιοσμού και το 56% κατά.

Παράλληλα, παρουσιάζει ενδιαφέρον και το γεγονός ότι αρκετοί από τους ερωτηθέντες έχουν τοποθετήσει πρόσφατα στοιχήματα σε αθλήματα ή fantasy sports. Το 26% των ανδρών και το 15% των γυναικών έχουν στοιχηματίσει στο μπέιζμπολ, στο μπάσκετ ή στο αμερικανικό ποδόσφαιρο, τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ το 22% των ανδρών και το 9% των γυναικών σε κάποιο fantasy sport.

 

“Αποτυχημένη απαγόρευση”

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης σχολίασε και ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων της American Gaming Association, τονίζοντας: “H δημοσκόπηση της Washington Post επιβεβαιώνει αυτό που ήδη γνωρίζαμε: είναι γεγονός ότι μια πλειοψηφία Αμερικανών θέλει να στοιχηματίζει νόμιμα στα αθλήματα. Είναι κάτι που έχουμε ξαναδεί σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις. Είναι καιρός η Washington να διορθώσει αυτή την 25ετή αποτυχημένη απαγόρευση του στοιχηματισμού και να δώσει στους Αμερικανούς φιλάθλους αυτό που θέλουν: ένα νόμιμο και ρυθμιζόμενο περιβάλλον στοιχηματισμού στα αθλήματα”.

Διαβάστε επίσης H νομοθεσία περί στοιχήματος στις ΗΠΑ

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.