Νέα έρευνα για τις σχέσεις νέων και στοιχήματος από πανεπιστήμιο στην Κύπρο

Το Πανεπιστήμιο Νέαπολις στην Κύπρο πραγματοποίησε πρόσφατα μια νέα έρευνα που επικεντρώνεται στο στοίχημα και στα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια και στη σχέση τους με τους νέους. Η συγκεκριμένη έρευνα αφορά κυρίως στην προβληματική ενασχόληση των νέων με τα τυχερά παιχνίδια, αλλά καταλήγει σε ένα αρκετά ενδιαφέρον συμπέρασμα.

Αναλυτικότερα, ένα από τα συμπεράσματα της έρευνας αφορά στις λανθασμένες αντιλήψεις μας για τα τυχερά παιχνίδια και το πώς αυτές ενισχύουν την προβληματική ενασχόληση των ανθρώπων, ιδιαίτερα των νέων.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας

Επικεφαλής της έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου και την Εθνική Αρχής Στοιχημάτων, ήταν η λέκτορας Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Νέαπολις, Κατερίνα Φλωρά. Ο τίτλος της είναι “Πρόληψη της Προβληματικής Ενασχόλησης των Νέων με τα Τυχερά Παιχνίδια και τον Στοιχηματισμό” και τα πρώτα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση, παρουσιάστηκαν αρχικά οι τρεις βασικοί άξονες: οι τροποποιήσεις των λανθασμένων γνώσεων και παρανοήσεων για τα τυχερά παιχνίδια, των θετικών στάσεων για τα τυχερά παιχνίδια, των πεποιθήσεων για την οικονομική αποδοτικότητα των τυχερών παιχνιδιών και των προληπτικών πεποιθήσεων. Αυτό που έδειξαν, μάλιστα, τα αποτελέσματα είναι ότι ένα πρόγραμμα τροποποίησης των λανθασμένων και προληπτικών πεποιθήσεων που συνοδεύουν το στοίχημα κα τα τυχερά παιχνίδια εν γένει μπορεί να αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα στην πρόληψη δημιουργίας προβλημάτων εθισμού στον τζόγο.

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις, τέλος, δεσμεύθηκε να συνεχίσει την έρευνά τους, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιήσει και εκδηλώσεις σε γυμνάσια, λύκεια, κέντρα νεότητας και πανεπιστήμια, προκειμένου να ενημερώσει τους νέους για τα αποτελέσματα της έρευνας.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.