Εξαιρετικά μικρό το ποσοστό εθισμένων παιχτών στην Ισπανία

Μια νέα έρευνα που πραγματοποίησε το πανεπιστήμιο University Carlos III της Μαδρίτης δείχνει ότι τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί, όχι μόνο ο αριθμός των Ισπανών που συμμετέχουν σε τυχερά παιχνίδια, αλλά και ο αριθμός όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Το ποσοστό εθισμού, μάλιστα, είναι τόσο χαμηλό, που φέρνει την Ισπανία στις χαμηλότερες θέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο στον συγκεκριμένο τομέα.

Αναλυτικότερα, από την έρευνα προκύπτει ότι προβλήματα εθισμού στον τζόγο αντιμετωπίζει μόλις το 0,3% του πληθυσμού στη χώρα, παρά την υψηλή συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια.

 

Τα στοιχεία της νέας έρευνας

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 84,9% των Ισπανών συμμετέχουν σε τυχερά παιχνίδια τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Το συγκεκριμένο ποσοστό είναι μεν υψηλό, αλλά είναι χαμηλότερο από το αντίστοιχο του 2007, το οποίο ξεπερνούσε το 90%.

Από αυτούς τους παίχτες, οι περισσότεροι έχουν συμμετάσχει αποκλειστικά σε λοταρίες και άλλα τυχερά παιχνίδια των κρατικών εταιρειών Sociedad Estatal Loterías y Apuestas del Estado (SELAE) και Organización Nacional de Ciegos Españoles (ONCE). Οι υπόλοιποι προτιμούν τις ιδιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο επίγειο και online στοίχημα, στα καζίνο και στο επίγειο bingo.

Τη μεγαλύτερη εντύπωση από τα αποτελέσματα της έρευνας, όμως, προκαλεί το ποσοστό των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνά το 0,3%. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό ποσοστό, το οποίο σημαίνει ότι η Ισπανία βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις των χωρών που αντιμετωπίζουν τα μικρότερα προβλήματα εθισμού στον τζόγο παγκοσμίως.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, τέλος, σχολίασαν και φορείς της αγοράς, όπως η αρμόδια ρυθμιστική Αρχχή Cejuego. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Cejuego, μεγάλο μέρος αυτής της επιτυχίας οφείλεται και στους αυστηρούς νόμους της χώρας, οι οποίοι δεν αφήνουν τους παίχτες να παρεκκλίνουν από το υπεύθυνο παιχνίδι.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.