Περισσότερες καταγγελίες για παράνομο online στοίχημα μέσα στο 2017

Το ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) ανακοίνωσε τα πρώτα αποτελέσματα που αφορούν στις καταγγελίες στη γραμμή Safeline, οι οποίες δείχνουν αύξηση των περιστατικών εξαπάτησης μέσω διαδικτύου, αλλά και ύπαρξης παράνομων στοιχηματικών ιστοσελίδων.

Η συγκεκριμένη γραμμή καταγγελιών χρησιμεύει για όσους έχουν πέσει θύματα απάτης στο διαδίκτυο, είτε μέσω καταστημάτων online αγορών είτε μέσω στοιχηματικών ιστοσελίδων. Και, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του ΙΤΕ, σημειώθηκε αύξηση του συνολικού αριθμού καταγγελιών, αλλά και συγκεκριμένα εκείνων που αφορούσαν σε παράνομο online στοίχημα.

 

Οι καταγγελίες για παράνομο online στοίχημα

Αναλυτικότερα, το 48% των καταγγελιών που δέχθηκε το 2017 η Safeline αφορούσε σε οικονομικές απάτες μέσω διαδικτύου, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκαν οι καταγγελίες για ανάρτηση παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι πολλές από τις καταγγελίες για οικονομικές απάτες αφορούσαν σε παράνομο online στοίχημα.

Συγκεκριμένα, πολλές καταγγελίες αφορούσαν σε στοιχηματικές ιστοσελίδες που δραστηριοποιούνται παράνομα στη χώρα μας ή λειτουργούν χωρίς να έχουν εξασφαλίσει άδεια από κάποιον αρμόδιο φορές του εξωτερικού, καθώς και σε παράνομες και παραπλανητικές διαφημίσεις στα social media.

 

Τι είναι η Safeline;

Η Safeline είναι μια γραμμή καταγγελιών που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Οι καταγγελίες πραγματοποιούνται μέσω δύο τρόπων: τηλεφώνου και e-mail στο contact@safeline.gr (2811 391615) και στο report@safeline.gr. Οι σοβαρές καταγγελίες, τέλος, προωθούνται στη Διεύθυνση Οικονομικού Εγκλήματος, ενώ παράλληλα οι καταγγέλλοντες δέχονται συμβουλές για τις νομικές διαδικασίες που θέλουν να ακολουθήσουν.

Κατά την ανακοίνωση των συγκεκριμένων αποτελεσμάτων, τέλος, οι αρμόδιοι υπενθύμισαν για μια ακόμη φορά στους Έλληνες παίχτες του στοιχήματος ότι θα πρέπει να επιλέγουν τον στοιχηματισμό σε νόμιμες στοιχηματτικές εταιρίες, προκειμένου να προστατεύουν τα χρήματα και τα προσωπικά δεδομένα τους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.