Υπέρ της απαγόρευσης στοιχηματικών διαφημίσεων οι Λιθουανοί

Μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Λιθουανία δείχνει ότι μια μεγάλη μερίδα των Λιθουανών είναι υπέρ του περιορισμού ή της απαγόρευσης των στοιχηματικών διαφημίσεων. Οι νόμοι σχετικά με τις διαφημίσεις τυχερών παιχνιδιών στη Λιθουανία δεν είναι ιδιαίτερα αυστηροί και η αγορά λειτουργεί με ελάχιστους περιορισμούς, αλλά η νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε δείχνει ότι οι περισσότεροι Λιθουανοί (είτε συμμετέχουν σε τυχερά παιχνίδια είτε όχι) δε διαφωνούν με το ενδεχόμενο περιορισμού ή καθολικής απαγόρευσης των στοιχηματικών διαφημίσεων.

Ωστόσο, η εν λόγω έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.001 Λιθουανών, από τους οποίους μόνο το 12% δήλωσε ότι συμμετέχει σε τυχερά παιχνίδια (εξαιρούνται τα λαχεία). Με άλλα λόγια, η εκπροσώπηση των παιχτών του στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών ήταν αρκετά μικρή.

 

Τα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 12% των 1.001 ερωτηθέντων συμμετέχει σε τυχερά παιχνίδια πλην των λαχείων. Αντίστοιχα, το 43% συμμετείχε σε κληρώσεις λαχείων. Από όσους συμμετείχαν σε άλλου είδους τυχερά παιχνίδια, το 47% παίζει σε φρουτάκια, το 29% στοιχηματίζει σε αθλήματα και το 26% παίζει σε παιχνίδια του καζίνο. Τέλος, όσοι συμμετείχαν σε τυχερά παιχνίδια, το 43% δήλωσε ότι το κάνουν μία ή λιγότερες φορές μέσα σε ένα χρόνο, ενώ το 34 τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Ο μέσος όρος των χρημάτων που ξοδεύουν οι παίχτες κάθε φορά, τέλος, υπολογίζεται στα 20 ευρώ.

Όσον αφορά στις διαφημίσεις τυχερών παιχνιδιών, μόλις το 47% δήλωσε ότι έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον μία. Ωστόσο, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (76%) δήλωσε ότι οι διαφημίσεις τυχερών παιχνιδιών θα πρέπει να μειωθούν, ενώ το 52% ότι θα πρέπει να απαγορευτούν. Το παράδοξο, πάντως, είναι ότι από τους παραπάνω, το 51% συμφώνησε ότι η αγορά τυχερών παιχνιδιών της Λιθουανίας παίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομία της.

Τέλος να θυμίσουμε πως εν μέσω του πρώτου lockdown τα συλλογικά όργανα από τις νόμιμες ιστοσελίδες στοιχημάτων στην Λιθουανία αποφάσισαν να σταματήσουν τις στοιχηματικές διαφημίσεις ώστε να μην ενισχύσουν τα προβλήματα εθισμού στον τζόγο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.