Διχασμένοι οι Φινλανδοί για το στοιχηματικό μονοπώλιο

Μια νέα έρευνα στη Φινλανδία έδειξε ότι οι παίχτες του στοιχήματος και των υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών είναι διχασμένοι, όσον αφορά στην άποψή τους για το μονοπώλιο στην αγορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 1/3 των ερωτηθέντων επιθυμεί κατάργηση του μονοπωλίου, 1/3 διατήρησή του και το υπόλοιπο δεν έχει συγκεκριμένη άποψη για το θέμα.

Θυμίζουμε ότι στην αγορά της Φινλανδίας ισχύει το μονοπώλιο της εταιρείας Veikkaus σε όλα τα τυχερά παιχνίδια. Οι αρμόδιοι και άλλοι φορείς έχουν προτείνει αρκετές φορές την κατάργηση του μονοπωλίου και το άνοιγμα της αγοράς, ωστόσο, οι απαραίτητες διαδικασίες δεν προχώρησαν ποτέ.

 

Οι απόψεις των Φινλανδών για το μονοπώλιο

Η νέα έρευνα διεξήχθη από την εταιρεία Bilendi, μέσω ερωτηματολογίων σε δείγμα 1.000 ατόμων. Ωστόσο, η συγκεκριμένη έρευνα δεν κατόρθωσε να φτάσει σε κάποιο ασφαλές αποτέλεσμα, εξαιτίας των διαφορετικών απαντήσεων που έδωσαν οι συμμετέχοντες.

Συγκεκριμένα, ερωτούμενο για το αν επιθυμεί κατάργηση του μονοπωλίου στα τυχερά παιχνίδια, το 31% απάντησε θετικά, ενώ το 27% απάντησε αρνητικά. Το υπόλοιπο 42%, τέλος, δήλωσε αβέβαιο για τις προτιμήσεις του. Το 31% των ερωτηθέντων, πάντως, δηλώνει σίγουρο ότι το μονοπώλιο της Veikkaus θα καταργηθεί μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, ενώ το 24% πιστεύει πως θα παραμείνει.

Παράλληλα, το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων ηλικίας 35-44 ετών πιστεύει ότι το μονοπώλιο θα παραμείνει, ενώ ταυτόχρονα, το 37% της συγκεκριμένης κατηγορίας επιθυμεί να καταργηθεί. Από αυτό το 37%, τέλος, το 13% συμφωνεί έντονα με την απελευθέρωση της αγοράς στοιχήματος, ενώ το 24% συμφωνεί εν μέρει.

Όσον αφορά στον διαχωρισμό ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες, τέλος, το 38% των ανδρών τάσσεται κατά του μονοπωλίου, ενώ το 31% υπέρ, ενώ το 23% των γυναικών τάσσεται κατά και το 22% υπέρ.

Δείτε και μια σχετική έρευνα η οποία κρίνει αναποτελεσματικό το μοντέλο κρατικού μονοπωλίου της Φιλανδίας.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.