Στημένους αγώνες στο Κύπελλο της ΕΠΣΜ αναζητούν οι Αρχές

Οι διωκτικές Αρχές της Θεσσαλονίκης ερευνούν την πιθανότητα κάποιοι από τους πρόσφατους αγώνες του Κυπέλλου της ΕΠΣΜ (Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας) να έχουν χειραγωγηθεί και έχουν ήδη ξεκινήσει τις σχετικές έρευνες, ώστε να εντοπίσουν τυχόν παράνομες συμπεριφορές που σχετίζονται με το στοίχημα.

Αφορμή για την έναρξη των ερευνών αποτέλεσε πρόσφατη καταγγελία της ΕΠΣΜ σχετικά με την περίληψη χωρίς άδεια αγώνων του Κυπέλλου σε παράνομες στοιχηματικές ιστοσελίδες. Η ΕΠΣΜ ήδη ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε δραστικά μέτρα κατά τέτοιων φαινομένων (ακόμη και σε αναβολή ή διακοπή αγώνων που συμπεριλαμβάνονται χωρίς άδεια στο στοίχημα) και οι διωκτικές Αρχές αναλαμβάνουν με τη σειρά τους τα δικά τους καθήκοντα.

 

Το χρονικό των καταγγελιών και της παρέμβασης

Η περίληψη αγώνων του Κυπέλλου της ΕΠΣΜ σε κουπόνια του στοιχήματος ανάγκασε την Ένωση να προχωρήσει σε έγγραφη καταγγελία προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, την Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Β. Ελλάδας της ΕΛ.ΑΣ, το υφυπουργείο Αθλητισμού και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ). Η καταγγελία ανέφερε ότι έξι αγώνες του Κυπέλλου (που διεξήχθησαν στις 11 Οκτωβρίου) συμπεριλήφθηκαν σε κουπόνια ιστοσελίδων που λειτουργούν χωρίς άδεια στη χώρα μας, ενώ ήταν διαθέσιμοι και για live στοίχημα.

Η ιστορία, μάλιστα, ξεκίνησε, όταν προπονητής ερασιτεχνικού συλλόγου κατήγγειλε στην ΕΠΣΜ ότι παίχτης του παραδέχθηκε πως πήρε κόκκινη κάρτα, επειδή και ο ίδιος το έπαιξε στο στοίχημα!

Βασιζόμενος στην καταγγελία, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγγας, παρήγγειλε στην αρμόδια για θέματα ηλεκτρονικού εγκλήματος εισαγγελέα, Αναστασία Καλαϊτζή, διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.