Αποτυχημένοι οι νόμοι του στοιχήματος στη Γερμανία

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, την πρώτη αυτού του είδους στη χώρα, οι νόμοι που διέπουν τη λειτουργία του στοιχήματος και των υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών στη Γερμανία έχουν αποτύχει στους σκοπούς τους. Η νέα έρευνα εξέτασε την αποτελεσματικότητα του σχετικού νόμου στους τομείς της αξιοπιστίας, της προστασίας καταναλωτών και των εσόδων για το κράτος και τα αποτελέσματα ήταν αποκαρδιωτικά.

Πρόκειται για μια έρευνα που δεν έχει πραγματοποιηθεί στο παρελθόν και διεξήχθη από ακαδημαϊκούς σε διαφορετικούς τομείς, προκειμένου να αξιολογηθεί το ισχύον νομικό πλαίσιο. Θυμίζουμε πως πρόκειται για ένα πλαίσιο παρόμοιο με της Ελλάδας, καθώς έχει παραχωρήσει ελάχιστες άδειες νόμιμης λειτουργίας σε στοιχηματικές εταιρείες του εξωτερικού.

 

Η μεθοδολογία της έρευνας

Την έρευνα διεξήγαγαν τρεις κορυφαίοι καθηγητές πανεπιστημίου: ο Justus Haucap, διευθυντής του Οικονομικού Ινστιτούτου του Ντίσελντορφ, ο Martin Nolte, διευθυντής του Ινστιτούτου Αθλητικής Ακεραιότητας στη Γερμανική Σχολή Αθλητισμού της Κολονίας, και ο Heino Stover, καθηγητής κοινωνικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών της Φρανκφούρτης. Οι τρεις επιστήμονες διεξήγαγαν την έρευνά τους για έξι περίπου μήνες και πρόσφατα προχώρησαν σε συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Στο κέντρο της έρευνας, τέλος, υπήρχε μια διαδικασία σύγκρισης των όσων ισχύουν στη γερμανική αγορά του στοιχήματος με όσα ισχύουν σε άλλες χώρες και το κατά πόσο εκείνες είναι πιο επιτυχημένες στο να οδηγήσουν τους παίχτες του στοιχήματος σε ρυθμιζόμενα και ασφαλή προϊόντα και παιχνίδια.

 

Τα αποτελέσματα για τους ισχύοντες νόμους

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η Γερμανία βρέθηκε στην τελευταία θέση της λίστας με τις υπόλοιπες χώρες, καθώς το ποσοστό των Γερμανών παιχτών που επιλέγουν νόμιμες εταιρείες στοιχηματισμού και άλλων τυχερών παιχνιδιών ήταν συγκριτικά το μικρότερο – γεγονός που οι υπεύθυνοι της έρευνας συνδέουν με το αυστηρότατο νομικό καθεστώς της χώρας, όσον αφορά στην παραχώρηση αδειών. 

Παράλληλα, τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν πως η Γερμανία χάνει σημαντικές οικονομικές ευκαιρίες, αρνούμενη να νομιμοποιήσει περισσότερες εταιρείες στοιχήματος. Σύμφωνα με τον καθηγητή Nolte, το νομικό πλαίσιο κινείται πέρα από την ισχύουσα πραγματικότητα. 

 

Ο αντίκτυπος της έρευνας

Η συγκεκριμένη έρευνα έχει χρηματοδοτηθεί, βέβαια, από λόμπι για την περαιτέρω νομιμοποίηση των τυχερών παιχνιδιών στην γερμανική αγορά, αλλά αυτό δεν αλλάζει τον αντίκτυπο που έχουν τα αποτελέσματά της. Οργανισμοί, όπως η DSWV, ελπίζουν πως τα ευρήματα της έρευνας θα ωθήσουν τους πολιτικούς να επαναπροσδιορίσουν τα οφέλη που προσφέρει ο ισχύων νόμος, σε αντιδιαστολή με τις χαμένες ευκαιρίες που προκαλεί.

Διαβάστε επίσης Επεκτείνει την αγορά online στοιχήματος η Γερμανία.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.