Σκληραίνει η στάση της Λιθουανίας απέναντι στις παράνομες στοιχηματικές ιστοσελίδες

Η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Λιθουανίας ανακοίνωσε ότι στο εξής θα σκληρύνει τη στάση της απέναντι στις στοιχηματικές ιστοσελίδες που δραστηριοποιούνται παράνομα στη χώρα και προειδοποίησε όσες λειτουργούν χωρίς άδεια, προκειμένου να πάψουν να παραβιάζουν το νόμο, πριν αντιμετωπίσουν αυστηρές τιμωρίες.

Θυμίζουμε ότι στη Λιθουανία λειτουργούν επιλεγμένες στοιχηματικές ιστοσελίδες, οι οποίες έχουν αποκτήσει την απαραίτητη άδεια από την αρμόδια ρυθμιστική Αρχή. Παράλληλα, όμως, πολλές ιστοσελίδες του εξωτερικού προσεγγίζουν Λιθουανούς παίχτες, εκμεταλλευόμενες το γεγονός ότι η Λιθουανία δεν έχει συντάξει μαύρη λίστα και δεν προχωρά στο μπλοκάρισμα των μη αδειοδοτημένων ιστοσελίδων.

 

Η νέα στάση της λιθουανικής ρυθμιστικής Αρχής

Η αρμόδια Αρχή εξέδωσε μια ανακοίνωση, στην οποία προειδοποιεί για μια ακόμα φορά τις παράνομες ιστοσελίδες στοιχήματος να αποχωρήσουν από τη χώρα. Οι αρμόδιοι τονίζουν ότι οι μόνες ιστοσελίδες που μπορούν να λειτουργούν νόμιμα στη Λιθουανία είναι εκείνες που έχουν εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια και πως όλες οι υπόλοιπες είναι παράνομες.

Παράλληλα, οι αρμόδιοι προειδοποιούν ότι θα σκληρύνουν τη στάση τους. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι έχουν εντοπίσει τις περισσότερες από τις ιστοσελίδες που λειτουργούν παράνομα στη χώρα και πως πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα – τα οποία περιλαμβάνουν πρόστιμα, αλλά και μπλοκάρισμα των παράνομων ιστοσελίδων. Μέχρι να ξεκινήσουν οι τιμωρίες, οι υπεύθυνοι των ιστοσελίδων μπορούν να αποχωρήσουν οικειοθελώς και να πάψουν να παραβιάζουν το νόμο, ούτως ώστε να γλιτώσουν τυχόν τιμωρίες.

Η προειδοποίηση, τέλος, έρχεται μετά τις νέες αρμοδιότητες που εξασφάλισε η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Λιθουανίας (τις οποίες επιζητούσε εδώ και καιρό). Χάρη σε αυτές, οι υπεύθυνοι μπορούν πλέον να μπλοκάρουν τις παράνομες ιστοσελίδες, αλλά και κάθε είδους οικονομική συναλλαγή με αυτές. Έτσι, η καταπολέμηση του παράνομου στοιχήματος είναι πιο αποτελεσματική.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.