Πλατφόρμα στήριξης παιχτών με εθισμό στον τζόγο εγκαινιάζει η Βαυαρία

Ο αρμόδιος βαυαρικός φορέας αντιμετώπισης προβλημάτων εθισμού στον τζόγο ανακοίνωσε πως εγκαινιάζει μια νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα, με σκοπό να βοηθά άμεσα όσους παίχτες αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Η νέα πλατφόρμα αναπτύχθηκε με τη βοήθεια του υπουργείου Υγείας της Γερμανίας, καθώς και φορείς του τομέα κοινωνικής πρόνοιας.

Το όνομά της θα είναι PlayChange και θα αποτελεί στην ουσία μία ακόμη υποστηρικτική υπηρεσία του βαυαρικού φορέα, η οποία θα επιτρέπει σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο να αναζητούν βοήθεια, άμεσα, αποτελεσματικά και ανώνυμα.

 

Τεράστια η χρησιμότητα της νέας πλατφόρμας

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, η ηλεκτρονική πλατφόρμα PlayChange θα βοηθήσει σε τεράστιο βαθμό τις υπηρεσίες στήριξης ατόμων με προβλήματα εθισμού στον τζόγο, αφού προσφέρει δύο βασικά πλεονεκτήματα. Το πρώτο είναι η ανωνυμία που προσφέρει, αφού έρευνες του παρελθόντος έχουν δείξει πως πολλοί άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού αποθαρρύνονται από το κοινωνικό στίγμα που μπορεί να αποκτήσουν. Το δεύτερο είναι η παροχή στήριξης χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία εθισμένων και ειδικών. Ειδικά εν μέσω της πανδημίας που μαστίζει τον πλανήτη, η ιδιότητα αυτή της PlayChange είναι πολύ σημαντική.

Μέσω της PlayChange, άλλωστε, οι παίχτες θα μπορούν να εγγράφονται ανώνυμα και να επικοινωνούν με ειδικούς συμβούλους μέσω e-mail, messenger ή live chat. Παράλληλα, θα μπορούν να κλείνουν και τηλεφωνικά ραντεβού. Οι ειδικοί, έπειτα, θα αναλαμβάνουν να αξιολογήσουν κάθε περίπτωση και να τη βοηθήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η πλατφόρμα, τέλος, θα είναι προσβάσιμη από υπολογιστή, αλλά και από κινητό, μέσω του ειδικού app.

 

Το πρόβλημα της Βαυαρίας με τον εθισμό στον τζόγο

Παρόλο που ισχύουν σημαντικοί περιορισμοί στην αγορά τυχερών παιχνιδιών της Βαυαρίας, το γερμανικό κρατίδιο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα εθισμού στον τζόγο. Έρευνες των προηγούμενων ετών (2011-2017) έχουν δείξει ότι περίπου 70.000 άτομα παρουσιάζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Σχεδόν οι μισοί, μάλιστα, δείχνουν συμπεριφορές που εξακριβώνουν ότι είναι εθισμένοι στον τζόγο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.