Κύμα αιτήσεων για άδεια online στοιχήματος δέχθηκε το Isle Of Man μέσα στο 2020

Το Isle Of Man αποτελεί μια από τις περιοχές που είναι γνωστές για τις ευνοϊκές φορολογικές, νομοθετικές και τεχνολογικές συνθήκες τους και για αυτό το λόγο αρκετές ιστοσελίδες στοιχήματος από όλον τον κόσμο το προτιμούν ως έδρα της επιχείρησής τους. Το Isle Of Man έχει μοιράσει αρκετές άδειες τα τελευταία χρόνια, επιτρέποντας έτσι σε στοιχηματικές ιστοσελίδες να δραστηριοποιηθούν νόμιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο, αλλά οι τελευταίοι μήνες ήταν πραγματικά εξουθενωτικοί για την αρμόδια Αρχή, καθώς δέχθηκε ένα κύμα νέων αιτήσεων για αδειοδότηση στον τομέα των online τυχερών παιχνιδιών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Isle of Man Gambling Supervision Commission, οι αιτήσεις για άδειες online στοιχήματος αυξήθηκαν κατά 30% μέσα στο 2020. Οι λόγοι για το συγκεκριμένο φαινόμενο εντοπίζονται στην ασφάλεια που προσφέρει σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις το Isle Of Man, σε αντιδιαστολή με τις αρνητικές νομοθετικές εξελίξεις που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες, σε χώρες όπως η Αγγλία.

 

Αύξηση 30% στις αιτήσεις άδειας online στοιχήματος

Τα επίσημα στοιχεία της Isle of Man Gambling Supervision Commission είναι ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί. Μια συνηθισμένη χρονιά, όπως το 2019, η αρμόδια Αρχή δεχόταν περίπου 8 αιτήσεις για αδειοδότηση υπηρεσιών online στοιχήματος, από εταιρείες που είχαν το ανεξάρτητο νησί ως έδρα τους. Το 2020, όμως, ο αριθμός των αιτήσεων αυξήθηκε κατά 30% στις 21, δείχνοντας την αύξηση του αριθμού των στοιχηματικών ιστοσελίδων που προτιμούν το Isle Of Man. Οι αρμόδιοι, μάλιστα, δηλώνουν ότι ο αριθμός των αιτήσεων που εξετάζουν αυτή τη στιγμή αγγίζει τις 60!

Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα του παρελθόντος, αλλά οι λόγοι για την προτίμηση που δείχνουν οι στοιχηματικές ιστοσελίδες για το Isle Of Man εξηγούνται εύκολα. Οι εταιρείες που εδρεύουν και έχουν αδειοδοτηθεί από το Isle Of Man έχουν να αντιμετωπίσουν ένα φιλικό νομικό και φορολογικό πλαίσιο, το οποίο έχει παραμείνει σταθερό τα τελευταία χρόνια. Αντίθετα, η αντίστοιχη εικόνα στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλάζει συνέχεια και οι επικείμενες αλλαγές στο νόμο για τα τυχερά παιχνίδια αναμένεται να δυσκολέψουν τη ζωή των στοιχηματικών ιστοσελίδων. Παράλληλα, το Γιβραλτάρ και η Μάλτα προκαλούν τυπικά προβλήματα σε όσες αγγλικές εταιρείες θέλουν να αποκτήσουν άδεια, εξαιτίας του Brexit.

Για πολλές στοιχηματικές ιστοσελίδες, λοιπόν, το Isle Of Man αποτελεί μονόδρομο και αυτός είναι και ο λόγος που έχει σημειωθεί τέτοια αύξηση στις αιτήσεις για αδειοδότηση.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.