Καθοριστική ευρωπαϊκή συνεργασία για την καταπολέμηση της διαφθοράς στον αθλητισμό

To GLMS (Global Lottery Monitoring System), το σύστημα εποπτείας που χρησιμοποιείται από τις εθνικές Αρχές, προκειμένου να καταπολεμηθεί η διαφθορά στον αθλητισμό, προχώρησε σε μνημόνιο συνεργασίας με την Europol, προκειμένου να μοιραστούν πληροφορίες και να ενισχύσουν ακόμη αποτελεσματικότερα τον αγώνα τους κατά της χειραγώγησης, της διαφθοράς και της στοιχηματικής απάτης.

Η συνεργασία των δύο φορέων θα πραγματοποιηθεί σε δύο επίπεδα και θα ενισχύσει, όχι μόνο τον αγώνα κατά της διαφθοράς, αλλά και την εκπαίδευση και ενημέρωση γύρω από θέματα ακεραιότητας των ευρωπαϊκών αθλημάτων.

 

Τι περιλαμβάνει το μνημόνιο συνεργασίας;

Σύμφωνα με το νέο μνημόνιο, το GLMS και η Europol θα ανταλλάξουν πληροφορίες και τεχνογνωσία και θα συνεργαστούν σε δύο βασικούς τομείς: ο πρώτος είναι η καταπολέμηση της διαφθοράς στον αθλητισμό και οι σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα και ο δεύτερος η βελτίωση της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης, που χρησιμοποιούν ως πρόληψη για την αύξηση φαινομένων παρανομιών.

Και οι δύο φορείς, μάλιστα, έχουν να επιδείξουν σημαντικές επιτυχίες κατά της διαφθοράς στον αθλητισμό τα τελευταία χρόνια. Η Europol έχει καταφέρει να εξαρθρώσει κυκλώματα χειραγώγησης αγώνων και στοιχηματικής απάτης (για παράδειγμα στην Σλοβενία και Κροατία), ενώ από την πλευρά του το GLMS έχει καταφέρει να εντοπίσει περιπτώσεις διαφθοράς, μέσω του εκτεταμένου δικτύου παρακολούθησης. Η συνεργασία των δυο τους, λοιπόν, αναμένεται να αποφέρει χρήσιμα αποτελέσματα στον συγκεκριμένο τομέα.

 

“Ένα ξεκάθαρο μήνυμα”

Για τη συνεργασία των δύο φορέων μίλησε ο επιχειρησιακός υποδιευθυντής της Europol, Wil van Gemert: “Με το οργανωμένο έγκλημα να παρεισφρέει στον αθλητισμό, το φαινόμενο της χειραγώγησης αγώνων αποτελεί δυστυχώς μια σημαντική απειλή για τους Ευρωπαίους πολίτες. Η Europol αντιμετωπίζει με σοβαρότητα το θέμα και έχει πραγματοποιήσει επιτυχημένες έρευνες τα τελευταία χρόνια. Για αυτό είμαστε πολύ χαρούμενοι μπορούμε να βασιζόμαστε και στη συνεργασία μας με το GLMS, το οποίο θα μας στηρίξει πιο αποτελεσματικά στο δύσκολο έργο μας, χάρη στο ισχυρό παγκόσμιο δίκτυό του. Και ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι, μέσω της συμφωνίας αυτής, στέλνουμε ένα σοβαρό μήνυμα στο οργανωμένο έγκλημα, ότι οι διωκτικές Αρχές και ο ιδιωτικός τομέας στέκονται ενωμένοι στην καταπολέμηση της διαφθοράς και στην προστασία της ακεραιότητας του αθλητισμού και των αξιών της ευρωπαϊκής κοινωνίας”.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.
Οι καλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος για στοιχημα online:

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη