Προς έκδοση οι πρώτες νέες άδειες της ελληνικής αγοράς online στοιχήματος

Η Ε.Ε.Ε.Π. (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων) αναμένεται να έχει ήδη εγκρίνει τις πρώτες αιτήσεις άδειας νόμιμης λειτουργίας στην ελληνική αγορά στοιχήματος, προκειμένου να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς τη διαδικασία. Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, άλλωστε, βασικός στόχος για το ντεμπούτο της νέας αγοράς είναι η 1η Αυγούστου του 2021.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, δεδομένη θεωρείται η έγκριση των τριών πρώτων αιτήσεων που έχει δεχθεί η Ε.Ε.Ε.Π., καθώς δεν υπάρχουν ελλείψεις και έχει προχωρήσει παράλληλα και η αποπληρωμή της πρώτης (από τέσσερις) δόσης του τιμήματος των αδειών. Οι ιστοσελίδες που αναμένεται σύντομα να ανακοινωθούν ως οι πρώτες με άδεια στη νέα αγορά είναι οι Bet365 (της Lucky Stream), Betshop (της B2B Gaming) και Betsson (της Metmed).

 

Σε δόσεις οι αδειοδοτήσεις των στοιχηματικών ιστοσελίδων

Οι εγκρίσεις για τις άδειες των στοιχηματικών ιστοσελίδων που θέλουν να δραστηριοποιηθούν (ή να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται) νόμιμα στην Ελλάδα θα έρχονται, σύμφωνα με την Ε.Ε.Ε.Π. με δόσεις. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Δημήτρης Ντζανάτος, άλλωστε, κάθε εταιρεία που θα καταθέτει πλήρη φάκελο και θα δικαιούται άδεια θα την αποκτά άμεσα, ώστε να μη συγκεντρώνονται πολλές αιτήσεις και καθυστερεί η διαδικασία. Δεδομένου ότι έχουν ήδη συγκεντρωθεί 20 αιτήσεις και ότι αναμένεται να κατατεθούν κι άλλες, η Ε.Ε.Ε.Π. επιθυμεί να διεκπεραιώνει με γρήγορους ρυθμούς το έργο της.

Θυμίζουμε, τέλος, ότι οι ιστοσελίδες που επιθυμούν να αποκτήσουν μία από τις άδειες νόμιμης λειτουργίας στην ελληνική αγορά καλούνται, μεταξύ άλλων, να πληρώσουν το τίμημα των 3 εκατομμυρίων ευρώ για το online στοίχημα και των 2 εκατομμυρίων ευρώ για τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια (online καζίνο, πόκερ κτλ.). Οι τρεις ιστοσελίδες που αναμένεται να εξασφαλίσουν πρώτες την άδεια έχουν υποβάλει αίτηση και για τους δύο τύπους αδειών και έχουν καταβάλει την πρώτη δόση, ύψους 1,25 εκατομμυρίων ευρώ.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Bet365 και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Bet365 ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.