Τις ανησυχίες της για τις επιπτώσεις του lockdown εξέφρασε η αγγλική GamCare

Η GamCare, μία από τις μεγαλύτερες φιλανθρωπικές οργανώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου που επικεντρώνεται στην στήριξη ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο, εξέδωσε μία νέα έκθεση, σχετικά με τα συμπεράσματά της εν μέσω της πανδημίας και του lockdown. Στην έκθεση αναφέρονται οι ανησυχίες των υπευθύνων για τις επιπτώσεις του lockdown, κυρίως σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού.

Αν και μεγάλο κομμάτι της έκθεσης περιλαμβάνει θετικά συμπεράσματα, όπως η μείωση των ατόμων που εθίζονται στον τζόγο και η μείωση της συμμετοχής σε τυχερά παιχνίδια, η GamCare έχει καταλήξει σε κάποια ανησυχητικά συμπεράσματα, όπως ο δισταγμός πολλών εθισμένων να ζητήσουν βοήθεια και οι άσχημες επιπτώσεις του lockdown σε άτομα που κινδυνεύουν να αναπτύξουν εθισμό στον τζόγο.

 

Οι ανησυχίες της GamCare εν μέσω της πανδημίας

Ένα από τα πιο ανησυχητικά συμπεράσματα, στα οποία καταλήγει η έκθεση της GamCare είναι η απροθυμία πολλών εθισμένων παιχτών να ζητήσουν τη βοήθεια των ειδικών. Και, σύμφωνα με την έκθεση, η απροθυμία αυτή οφείλεται στο lockdown. Εξαιτίας του, άλλωστε, η ιδιωτικότητα έχει μειωθεί και πολλοί παίχτες που παραμένουν σπίτια τους με τις οικογένειές τους διστάζουν να επικοινωνήσουν με την GamCare. Ένα από τα στοιχεία που καταλήγουν σε αυτό το συμπέρασμα αφορά στην αύξηση της επικοινωνίας μέσω του live chat της ιστοσελίδας της GamCare, σε βάρος του τηλεφώνου. Κάτι τέτοιο, υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι, μπορεί κάλλιστα να σημαίνει ότι πολλοί παίχτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο να είναι απρόθυμοι να επικοινωνήσουν με οποιονδήποτε τρόπο, λόγω της έλλειψης ιδιωτικότητας.

Ένα ακόμη ανησυχητικό σημείο αφορά στις επιπτώσεις του lockdown στις συνήθειες πολλών παιχτών τυχερών παιχνιδιών. Σύμφωνα με την έκθεση, το ποσοστό των παιχτών που συμμετέχουν σε τυχερά παιχνίδια, μόνο και μόνο για να αντιμετωπίσουν την πλήξη ή τα οικονομικά προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία, έχει αυξηθεί.

Να θυμίσουμε πως η GamCare από τη 1η Οκτώβρη του 2019 ανακοίνωσε πως οι υπηρεσίες επικοινωνίας της θα είναι διαθέσιμες ολόκληρο το 24ωρο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.