Ανάρπαστο το εταιρικό ομόλογο του ΟΠΑΠ

Η προσπάθεια του ΟΠΑΠ να εξασφαλίσει το ποσό των 200 εκατομμυρίων ευρώ μέσω του νέου εταιρικού ομολόγου του στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, καθώς οι πρόθυμοι επενδυτές προσέφεραν σχεδόν το διπλάσιο ποσό, που ξεπερνούσε τα 420 εκατομμύρια ευρώ!

Η πρεμιέρα του εταιρικού ομολόγου του ΟΠΑΠ στο Χρηματιστήριο Αθηνών κρίθηκε επιτυχημένη και με το παραπάνω και πλέον ανοίγει στον Οργανισμό τον δρόμο για νέες επενδύσεις και επιχειρηματικά σχέδια που υπηρετούν τους στρατηγικούς στόχους του.

 

Το επενδυτικό πλάνο του ΟΠΑΠ

Χάρη στο νέο κεφάλαιο που εξασφάλισε, ο ΟΠΑΠ θα μπορέσει να ολοκληρώσει σε βάθος τριετίας το επενδυτικό πλάνο του. Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός θα χρησιμοποιήσει 72,1 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων και των πρακτορείων του, 25,2 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη του δικτύου των VLT και 20,3 εκατομμύρια για την εγκατάσταση τερματικών μηχανημάτων στοιχηματισμού σε πραγματικά και εικονικά αθλήματα.

 

VLT και Virtual Games

Οι μεγαλύτερες αλλαγές που θα φέρουν οι νέες επενδύσεις από πλευράς ΟΠΑΠ θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του 2018 και θα είναι εμφανείς στα πρακτορεία του Οργανισμού ανά την Ελλάδα. Οι υπεύθυνοι θα συνεχίσουν να εγκαθιστούν τα νέα μηχανήματα VLT (έχουν ήδη τοποθετηθεί σε 10 πρακτορεία ανά την Αθήνα) σε όλη την Ελλάδα, ξεκινώντας με τρία τέτοια μηχανήματα ανά πρακτορείο σε 40 νομούς. Παράλληλα, θα ξεκινήσουν την πιλοτική τοποθέτηση τερματικών για Virtual Games σε 91 επιλεγμένα πρακτορεία στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στα Γιάννενα. Έως τις 18 Απριλίου, αναμένεται να εισαχθούν τερματικά Virtual Games σε ολόκληρο το δίκτυο του ΟΠΑΠ.

Μία ακόμη από τις αλλαγές που φέρνει ο ΟΠΑΠ αφορούν στα λειτουργικά κόστη των πρακτορείων του, τα οποία αναμένεται να μειωθούν σημαντικά, χάρη στη συμφωνία του με την εταιρεία ηλεκτρισμού Ήρων, η οποία υπόσχεται προνομιακές χρεώσεις ηλεκτρικού ρεύματος, με εκπτώσεις που ξεπερνούν το 30%.

 

“Yψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης στον ΟΠΑΠ”

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Damian Cope, δήλωσε σχετικά με την επενδυτική επιτυχία του Οργανισμού: “ Είναι ξεκάθαρο ότι η έκδοση του ομολόγου μας ήταν πολύ επιτυχημένη, καθώς υπερκαλύφθηκε τουλάχιστον δύο φορές. Πιστεύω ότι αυτό αντικατοπτρίζει το υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης που δείχνουν τόσο οι θεσμικοί όσο και οι ιδιώτες επενδυτές στον ΟΠΑΠ, το όραμα μας για την εταιρεία και τα επιχειρηματικά σχέδια μας που υπηρετούν τους στρατηγικούς μας στόχους. Με γνώμονα το «Όραμα 2020» του ΟΠΑΠ και τις ξεκάθαρες στρατηγικές προτεραιότητες που το υπηρετούν, το ομόλογο αυτό υποστηρίζει τη σημαντική επένδυση στο δίκτυο των πρακτορείων μας, την αναβάθμιση των βασικών τεχνολογικών συστημάτων και υποδομών μας, καθώς και την εισαγωγή νέων προϊόντων και υπηρεσιών. Πιστεύουμε ότι όλα αυτά μαζί, θα δημιουργήσουν πραγματική αξία για την εταιρεία, τους πελάτες και τους συνεργάτες μας”.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.