Την απαγόρευση στοιχηματικών διαφημίσεων στο EURO ζητούν οργανώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το EURO 2020, το οποίο αναβλήθηκε πέρσι, εξαιτίας της πανδημίας, και αναμένεται να διεξαχθεί φέτος το καλοκαίρι, αναμένεται να αποτελέσει το κορυφαίο στοιχηματικό γεγονός της χρονιάς σε ολόκληρη την Ευρώπη και ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο οποίο λειτουργεί μια από τις μεγαλύτερες αγορές στοιχήματος στη γηραιά ήπειρο. Ωστόσο, αν ικανοποιηθούν τα αιτήματα μιας ομάδας οργανώσεων που καταπολεμούν τις άσχημες επιπτώσεις του τζόγου, τότε οι αγγλικές εταιρείες στοιχήματος δε θα μπορέσουν καν να προωθήσουν τις υπηρεσίες τους κατά τη διάρκεια του EURO.

Βέβαια, το ενδεχόμενο αυτό είναι πολύ απίθανο, αλλά οι φιλοδοξίες των οργανώσεων αυτών έχουν προκαλέσει εντύπωση, ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού ζητούν την απαγόρευση προβολής στοιχηματικών διαφημίσεων σε μια ολόκληρη διοργάνωση, την οποία παίχτες και εταιρείες στοιχήματος περιμένουν πώς και πώς.

 

Το αίτημα των οργανώσεων για απαγόρευση των στοιχηματικών διαφημίσεων

Πριν μερικές ημέρες, μια ομάδα φιλανθρωπικών οργανώσεων, που έχουν αναλάβει την καταπολέμηση των αρνητικών συνεπειών του στοιχήματος και των υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών, συνέταξε και κοινοποίησε μια επιστολή στα κορυφαία τηλεοπτικά δίκτυα του Ηνωμένου Βασιλείου, ζητώντας τους να μην προβάλουν καμία διαφημιστική εκστρατεία στοιχηματικής εταιρείας κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του EURO, φέτος το καλοκαίρι.

Υπεύθυνη για την πρωτοβουλία είναι η οργάνωση Big Step, η οποία καταπολεμά τις αρνητικές συνέπειες του τζόγου και έχει ιδρυθεί από άτομα που στο παρελθόν αντιμετώπιζαν τέτοιου είδους προβλήματα. Στην επιστολή, η Big Step και οι υπόλοιπες οργανώσεις ζητούν από τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας να αρνηθούν τη μετάδοση οποιασδήποτε στοιχηματικής διαφήμισης που αφορά στο EURO 2020. Oι συντάκτες της επιστολής αναφέρουν ότι ο αριθμός των παιχτών που κινδυνεύουν να αποκτήσουν ή έχουν αποκτήσει προβλήματα εθισμού στον τζόγο έχει αυξηθεί εν μέσω της πανδημίας και πως ένα τόσο μεγάλο αθλητικό και στοιχηματικό γεγονός θα επιδεινώσει την κατάσταση, ειδικά αν οι παίχτες βομβαρδίζονται όλη ημέρα από στοιχηματικές διαφημίσεις.

Προς το παρόν, πάντως, η πρωτοβουλία αυτή των οργανώσεων δεν έχει σχολιαστεί, ούτε από φορείς της αγοράς ούτε από τα τηλεοπτικά δίκτυα που έλαβαν την επιστολή.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.