Σε τροχιά ανάπτυξης το στοίχημα στο γκολφ σε ολόκληρο τον κόσμο

Το γκολφ αποτελεί ένα αρκετά δημοφιλές άθλημα σε ολόκληρο τον κόσμο (πολύ περισσότερο στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη), αλλά μέχρι σήμερα ποτέ δεν είχε καταφέρει να τραβήξει το ενδιαφέρον παρά λίγων παιχτών του στοιχήματος, που προσπαθούν να διεκδικήσουν κέρδη με τις προβλέψεις τους στα σημαντικότερα τουρνουά της PGA και σε άλλες διεθνείς διοργανώσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των στοιχηματικών ιστοσελίδων, ειδικά στις ΗΠΑ, τους τελευταίους μήνες το γκολφ έχει καταφέρει να ενισχύσει την παρουσία του στον κόσμο του στοιχήματος, κυρίως χάρη σε πρωτοβουλίες που το φέρνουν πιο κοντά στους παίχτες του στοιχήματος.

Αν και ανέκαθεν οι περισσότερες νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες προσέφεραν (αν και περιορισμένες στην αρχή) αγορές στοιχήματος στο γκολφ, τους τελευταίους μήνες οι παίχτες έχουν ξεκινήσει να δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον, χάρη σε στην εντονότερη παρουσία του αθλήματος στο στοίχημα. Χορηγίες, συμφωνίες για live streaming, ακόμα και πρωτοβουλίες που φέρνουν στους παίχτες νέα παιχνίδια προγνωστικών, έχουν βοηθήσει στην ανάπτυξη του γκολφ στον κόσμο του στοιχήματος.

 

Οι πρωτοβουλίες που φέρνουν το γκολφ πιο κοντά στο στοίχημα

Ειδικά στις ΗΠΑ, το γκολφ θεωρείται πλέον ένα από τα πιο ανερχόμενα αθλήματα στον κόσμο του στοιχήματος. Αν και το 2019, ο τζίρος του γκολφ στο στοίχημα δεν ξεπέρασε το 1% του συνολικού, ήταν μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο του 2018 και αναμένεται να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το 2020, παρά τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία.

Η ανάπτυξη του γκολφ οφείλεται κυρίως στις πρωτοβουλίες στοιχηματικών ιστοσελίδων και διοργανωτών, που τελευταία συνεργάζονται πιο στενά. Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, το PGA Tour έχει συνάψει συμφωνίες συνεργασίας και χορηγίας με αρκετές νόμιμες ιστοσελίδες στοιχήματος, όπως οι DraftKings, η FanDuel και άλλες. Παράλληλα, τα PGA Tour και European Tour έχουν συνεργαστεί με την IMG Arena, προκειμένου να σχεδιάσουν ένα επίσημο παιχνίδι προγνωστικών, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επίσημα στατιστικά, αλλά και ζωντανές μεταδόσεις.

Οι παραπάνω πρωτοβουλίες, τέλος, αποτελούν μόνο μερικά παραδείγματα της σύσφιξης των σχέσεων του γκολφ με το στοίχημα. Και, ενώ οι υπεύθυνοι δεν πιστεύουν ότι το άθλημα μπορεί να φτάσει στα επίπεδα των δημοφιλέστερων στοιχηματικών επιλογών, όπως το ποδόσφαιρο, το μπέιζμπολ, το μπάσκετ και το τένις, προβλέπουν ότι τα επόμενα χρόνια θα φτάσει ακόμα πιο ψηλά στις προτιμήσεις των παιχτών του στοιχήματος.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.