Τη δημιουργία ανοιχτής αγοράς στοιχήματος ζητά από τη Νορβηγία η EGBA

H EGBA (European Gaming and Betting Association) καλεί τη Νορβηγία να δημιουργήσει μια ανοιχτή και σύγχρονη αγορά στοιχήματος, προκειμένου, όχι μόνο να ενισχύσει τον ανταγωνισμό, αλλά και να προστατέψει τους παίχτες από τις επικίνδυνες (και παράνομες) εναλλακτικές που προωθεί η σημερινή μορφή της αγοράς της.

Η έκκληση της EGBA πραγματοποιήθηκε με αφορμή την πρόθεση της νορβηγικής κυβέρνησης να μπλοκάρει τις ηλεκτρονικές πληρωμές προς στοιχηματικές ιστοσελίδες του εξωτερικού που δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια στη χώρα. Σύμφωνα με την EGBA, η κίνηση αυτή μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσει.

 

Δραστικά μέτρα κατά του παράνομου στοιχήματος στη Νορβηγία

Η νορβηγική αγορά του online στοιχήματος είναι εξαιρετικά περιορισμένη, καθώς οι μόνες εταιρίες που έχουν δικαίωμα δραστηριοποίησης είναι οι νορβηγικές Norsk Tipping και Norsk Rikstotο. Όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες, όμως, πολλές εταιρίες του εξωτερικού εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια στη χώρα.

Για αυτό το λόγο, οι αρμόδιοι έχουν αποφασίσει να μπλοκάρουν ακόμη και τις ηλεκτρονικές πληρωμές προς τέτοιου είδους ιστοσελίδες, σε συνεργασία με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας.

 

Οι αντιδράσεις της EGBA

Η EGBA, όμως, τονίζει ότι μια τέτοια πρακτική είναι επικίνδυνη, γιατί κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί την αποτελεσματικότητα του μέτρου, ενώ η απαγόρευση των πιστοποιημένων συναλλαγών μπορεί να οδηγήσει τους αποφασισμένους παίχτες ακόμη και σε παράνομες μεθόδους.

Παράλληλα, η EGBA ξεκίνησε τις απαραίτητες δικαστικές διαδικασίες κατά της νορβηγικής κυβέρνησης και του συγκεκριμένου μέτρου, τονίζοντας ότι ο νέος νόμος είναι αντίθετος προς το σύνταγμα της χώρας, αλλά και τον ευρωπαϊκό νόμο.

Οι υπεύθυνοι, τέλος, τονίζουν ότι ο πλέον αποδεδειγμένος τρόπος για να ελεγχθεί το παράνομο online στοίχημα είναι η δημιουργία μιας ανοιχτής και σύγχρονης αγοράς, στην οποία οι παίχτες θα έχουν πολλές νόμιμες επιλογές και δε θα αναγκάζονται να αναζητούν εναλλακτικές μέσω του παράνομου στοιχήματος.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.