Στη δέκατη θέση των χωρών με τον μεγαλύτερο ατομικό τζίρο στα τυχερά παιχνίδια η Ελλάδα

Μια έρευνα που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, αφού δημοσιεύθηκε από τη ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Δανίας (Spillemyndigheden), υπολογίζει και συγκρίνει τον μέσο όρο ατομικού τζίρου στις αγορές τυχερών παιχνιδιών 10 ευρωπαϊκών χωρών και μέσα στην εν λόγω έρευνα βρίσκεται και η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στη δέκατη θέση.

Αναλυτικότερα, η νέα έρευνα δείχνει το πόσα ξοδεύει στα τυχερά παιχνίδια ο μέσος παίχτης ανά χώρα. Η έρευνα διεξήχθη με στοιχεία του 2019 από την εταιρεία H2 Gambling Capital και, όπως δείχνει, η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση της λίστας των 10 χωρών, οι οποίες επιλέχθηκαν τυχαία.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την έρευνα της H2 Gambling Capital, η χώρα με τον μεγαλύτερο ατομικό τζίρο είναι η Φινλανδία, στην οποία ο μέσος παίχτης ξοδεύει 422 ευρώ το χρόνο σε τυχερά παιχνίδια. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ιταλία, με 347 ευρώ το χρόνο, ενώ στην τρίτη η Ιρλανδία, με 341 ευρώ το χρόνο. Ακολουθούν χώρες, όπως η Ισλανδία και η Σουηδία, ενώ λίγο πιο χαμηλά βρίσκεται το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο παρά το γεγονός ότι φιλοξενεί μια από τις μεγαλύτερες αγορές τυχερών παιχνιδιών της Ευρώπης, σημείωσε ατομικό τζίρο 284 ευρώ το χρόνο.

Στις τρεις τελευταίες θέσεις βρίσκεται η Δανία, με ατομικό τζίρο 282 ευρώ το χρόνο, η Ελβετία, με ατομικό τζίρο 275 ευρώ το χρόνο, και η Ελλάδα, με ατομικό τζίρο 240 ευρώ το χρόνο.

Όσον αφορά στον μέσο όρο προτίμησης τυχερών παιχνιδιών, φαίνεται πως τα ηνία κρατάνε τα παιχνίδια του καζίνο, καθώς ο μέσος όρος του τζίρου σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες της λίστας αγγίζει το 45,4% του συνολικού τζίρου. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το στοίχημα, με το ποσοστό του να μην ξεπερνά το 16,6%. Η εικόνα αυτή, όμως, σύμφωνα με την H2 Gambling Capital, οφείλεται στο γεγονός ότι πολλές από τις χώρες που βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις του ατομικού τζίρου (όπως η Φινλανδία) δεν έχουν ιδιαίτερα αναπτυγμένες αγορές στοιχήματος.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.