Τέλος στα προφίλ παράνομων λοταριών του Facebook στην Ολλανδία

Η ολλανδική KSA (Kansspelautoriteit), η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της χώρας, ανέλαβε δράση, προκειμένου να καθαρίσει το Facebook από μια σειρά προφίλ που διεξήγαγαν παράνομες λοταρίες. Η KSA έχει κηρύξει τον πόλεμο σε κάθε είδους ιστοσελίδα που προσφέρει παράνομα τυχερά παιχνίδια, εν όψει του ντεμπούτου της αγοράς νόμιμων online τυχερών παιχνιδιών, και ελέγχει συστηματικά και τα social media.

Αυτή δεν είναι, άλλωστε, η πρώτη παρέμβαση που κάνει η KSA στις ολλανδικές σελίδες του Facebook. Οι υπεύθυνοι έχουν μπλοκάρει στο παρελθόν τα προφίλ παράνομων ιστοσελίδων στοιχήματος και άλλων παρόχων τυχερών παιχνιδιών που δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, η απάτη που είχαν στήσει οι υπεύθυνοι ήταν εξαιρετικά οργανωμένη.

 

Οι προσπάθειες της KSA για ξεκαθάρισμα του Facebook

Η KSA συνεργάστηκε με το Facebook, προκειμένου να εντοπίσει εκείνους που κρύβονταν πίσω από τα προφίλ των παράνομων λοταριών και η αναζήτηση ήταν δυσκολότερη από το αναμενόμενο. Όπως διαπιστώθηκε, κάθε προφίλ με παράνομες λοταρίες ανήκε σε διαφορετικό άτομο ή εταιρεία, παρά το γεγονός ότι διεξάγονταν από τον ίδιο παράνομο φορέα. Εξαιτίας αυτής της ιδιομορφίας, ο εντοπισμός όλων των προφίλ ήταν δύσκολος. Ωστόσο, οι δύο πλευρές κατάφεραν να εντοπίσουν όλα τα προφίλ με τις παράνομες λοταρίες και να τα κλείσουν.

Η επιτυχία της KSA στέλνει και μήνυμα σε όλες τις ιστοσελίδες που επιθυμούν να δραστηριοποιούνται παράνομα στη χώρα, παρά το γεγονός ότι πλέον μπορούν να αποκτήσουν μια από τις άδειες. Οι υπεύθυνοι έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους τους τελευταίους μήνες, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον για την έλευση της νόμιμης αγοράς online τυχερών παιχνιδιών, η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της τον Οκτώβριο του 2021. Όπως είναι φυσικό, λοιπόν, προσπαθούν να εντοπίσουν κάθε παράνομη ιστοσελίδα τυχερών παιχνιδιών και προς το παρόν έχουν κατορθώσει να ξεκαθαρίσουν σε μεγάλο βαθμό το τοπίο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.