Αποτελεσματικότερες δράσεις κατά του εθισμού ζητά η UKGC

Η αρμόδια Αρχή ρύθμισης της στοιχηματικής αγοράς στο Ηνωμένο Βασίλειο, η UKGC, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, αναφέροντας πως σε πρόσφατη έρευνά της διαπιστώθηκε πως μεγάλο ποσοστό των παιχτών κινδυνεύει να εθιστεί (ή έχει ήδη εθιστεί) στον τζόγο.

Ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα της έρευνάς της (τα οποία αφορούν στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, τη μεγαλύτερη ρυθμιζόμενη αγορά της Ευρώπης), η UKGC κατέληξε στο συμπέρασμα πως πρέπει να παρθούν πιο δραστικά μέτρα για την προστασία των παιχτών, όχι μόνο από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και από τις ίδιες τις στοιχηματικές εταιρείες.

 

Δύο εκατομμύρια παίχτες σε κίνδυνο

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε στην αγγλική αγορά η UKGC, το πρόβλημα του εθισμού στον τζόγο παραμένει σταθερό και δύο εκατομμύρια παίχτες έχουν ήδη εθιστεί ή κινδυνεύουν να εθιστούν. Φυσικά, η έρευνα δείχνει ότι οι δράσεις που έχουν υιοθετηθεί από αρμόδιους και στοιχηματικές εταιρείες έχουν αποτέλεσμα – αλλά οι αρμόδιοι κρίνουν ότι ο ρυθμός αλλαγής των δεδομένων δεν είναι αρκετά γρήγορος.

Για αυτό το λόγο, οι αρμόδιοι ζητούν από τις στοιχηματικές εταιρείες και τη βιομηχανία του στοιχήματος γενικότερα να αναλάβουν περισσότερες και πιο αποτελεσματικές δράσεις για την καταπολέμηση του εθισμού στον τζόγο.

 

“Πρέπει να γίνουν περισσότερα, για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα εθισμού”

Ο εκτελεστικός διευθυντής της UKGC, Tim Miller, δήλωσε σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας: “Ενώ το συνολικό πρόβλημα εθισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει μείνει στατιστικά σταθερό, η έρευνά μας δείχνει πως περισσότεροι από δύο εκατομμύρια παίχτες αντιμετωπίζουν κινδύνους εθισμού στον τζόγο, με πολύ περισσότερους να κινδυνεύουν να επηρεαστούν από το πρόβλημα. Έχουμε μια ξεκάθαρη δέσμευση, προκειμένου να καταστήσουμε τον τζόγο πιο δίκαιο και ασφαλέστερο. Η επιτυχία εξαρτάται από εμάς, τη βιομηχανία, την κυβέρνηση και άλλους φορείς, που συνεργαζόμενοι θα προστατέψουμε τους καταναλωτές. Ο ρυθμός των αλλαγών έως σήμερα δεν είναι αρκετά γρήγορος – πρέπει να γίνουν περισσότερα, για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα εθισμού”.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.