Ανοίγει πλήρως η αγορά online στοιχήματος στη Σλοβακία

H Σλοβακία βρίσκεται ένα βήμα πριν την επίσημη και πλήρη απελευθέρωση της αγοράς online στοιχήματος, καθώς το σχετικό νομοσχέδιο δε συνάντησε εμπόδια στον έλεγχό του από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ παράλληλα εγκρίθηκε και από το Κοινοβούλιο της χώρας. Το μόνο που απομένει πλέον είναι να εγκριθεί από τον Πρόεδρο της χώρας, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αδειοδότησης.

Θυμίζουμε ότι το σχετικό νομοσχέδιο είχε κατατεθεί τον προηγούμενο Ιούλιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και, από τη στιγμή που δεν υπήρξε απόρριψη, κατατέθηκε στη Βουλή της Σλοβακίας και υπερψηφίστηκε. Ωστόσο, υπήρξαν καθυστερήσεις που θα φέρουν το επίσημο ντεμπούτο της ανανεωμένης αγοράς online τυχερών παιχνιδιών μετά τα μέσα του 2019.

 

Ο νέος νόμος για online στοίχημα και τυχερά παιχνίδια

Ο νέος νόμος νομιμοποιεί ουσιαστικά το online στοίχημα και τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια του διαδικτύου και ανοίγει το δρόμο για την δραστηριοποίηση εταιρειών του εξωτερικού. Οι εταιρείες αυτές, βέβαια, θα πρέπει να αποκτήσουν τις σχετικές άδειες, μέσα στο 2019.

Ο νόμος προβλέπει ότι την 1η Μαρτίου θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για άδειες online καζίνο και την 1η Ιουλίου οι αιτήσεις για τις άδειες online στοιχήματος. Κάθε άδεια θα έχει ισχύ 10 ετών και θα συνοδεύεται από υποχρεώσεις για τις στοιχηματικές εταιρείες, όπως η φορολογία 23% επί των ακαθάριστων εσόδων.

Παράλληλα, ο νέος νόμος προβλέπει τη σύσταση μιας νέας ρυθμιστικής Αρχής, η οποία θα εποπτεύει την αγορά. Η συγκεκριμένη Αρχή θα έχει και εξουσία να μπλοκάρει ιστοσελίδες που δεν τηρούν το νόμο, αλλά και να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τη μαύρη λίστα με τις παράνομες στοιχηματικές εταιρείες.

Ο νόμος, τέλος, περιλαμβάνει και κάποιες ρυθμίσεις για τα επίγεια τυχερά παιχνίδια. Συγκεκριμένα, προβλέπει ότι η κρατική εταιρεία TIPOS θα συνεχίσει να διατηρεί το επίγειο μονοπώλιό της στις λοταρίες, το bingo και τα στιγμιαία τυχερά παιχνίδια, ενώ θα ανταγωνίζεται επί ίσοις όροις στο διαδίκτυο. Παράλληλα, κάθε κατάστημα που διεξάγει τυχερά παιχνίδια θα πρέπει να διατηρεί απόσταση 200 από τα υπόλοιπα, ενώ θα πρέπει να παραμένει κλειστό για τουλάχιστον 12 ημέρες κάθε χρόνο. Τέλος, ο αριθμός των μηχανημάτων σε κάθε κατάστημα αυξάνεται από τα 12 στα 15.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.
Οι καλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος για στοιχημα online:

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη