1 στους 10 ανήλικους στοιχηματίζει συχνά στο Ηνωμένο Βασίλειο

Μια νέα έρευνα που πραγματοποίησε η ρυθμιστική Αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου, η UKGC, δείχνει ότι μια μεγάλη μερίδα ανηλίκων στοιχηματίζει και συμμετέχει σε τυχερά παιχνίδια, παρότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το νόμο. Παρά τις ασφαλιστικές δικλείδες που ισχύουν στην αγγλική αγορά τυχερών παιχνιδιών, πολλοί ανήλικοι καταφέρνουν να στοιχηματίζουν και κάποιοι από αυτούς, μάλιστα, χαρακτηρίζονται ως εθισμένοι στον τζόγο!

Τα αποτελέσματα της νέας έρευνας είναι σίγουρα ανησυχητικά και έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί από φορείς που αντιτίθενται σε προωθητικές ενέργειες των στοιχηματικών εταιρειών, όπως οι χορηγίες προς τον αθλητισμό, προκειμένου να ζητήσουν περισσότερες απαγορεύσεις στην αγορά στοιχήματος.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας της UKGC

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η UKGC, περίπου το 1/3 των ανηλίκων του Ηνωμένου Βασιλείου έχει συμμετάσχει τον τελευταίο χρόνο σε κάποιο τυχερό παιχνίδι, παρόλο που αυτό απαγορεύεται ρητά από το νόμο. Από αυτούς τους ανήλικους, μάλιστα, 1 στους 10 στοιχηματίζει συχνά και χρησιμοποιεί δικά του χρήματα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας της UKGC γίνονται ακόμα πιο ανησυχητικά, όταν εξετάζονται τα ποσοστά εθισμού στους ανήλικους. Σύμφωνα με αυτά, το 2% των ανηλίκων έχει διαγνωστεί ως εθισμένο στον τζόγο, ενώ το 2,7% κρίνεται ότι κινδυνεύει αρκετά να αποκτήσει προβλήματα εθισμού.

 

Κρίσιμα τα συμπεράσματα της έρευνας

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά για τις νόμιμες εταιρείες στοιχήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, όχι μόνο γιατί δείχνουν ότι οι δικλείδες ασφαλείας που έχουν υιοθετήσει αποτυγχάνουν συχνά, αλλά και επειδή αναμένεται να επηρεάσουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης, σχετικά με τις αλλαγές που θα επιβληθούν στη λειτουργία της αγοράς τυχερών παιχνιδιών. Η αγορά τυχερών παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται μπροστά στο μεγαλύτερο κύμα αλλαγών των τελευταίων 15 ετών και όσο πιο αρνητικά είναι τα αποτελέσματα τέτοιου είδους ερευνών τόσο αυστηρότεροι αναμένεται να είναι οι νέοι περιορισμοί που θα αποφασιστούν.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.