Νομιμοποίηση του στοιχήματος ζητά η νορβηγική ρυθμιστική Αρχή

Η αρμόδια ρυθμιστική αγορά της Νορβηγίας ζητά για μια ακόμη φορά από τους νομοθέτες να εξετάσουν το ενδεχόμενο νομιμοποίησης του στοιχήματος και το άνοιγμα της αγοράς, με σκοπό να ελεγχθεί αποτελεσματικότερα ο παράνομος στοιχηματισμός, να προστατευθεί το κοινό και να συγκεντρωθούν έσοδα για το κράτος.

Η νέα έκκληση της αρμόδιας Αρχής γίνεται με αφορμή νέα στοιχεία, τα οποία δείχνουν πως η εξάπλωση των εταιριών στοιχήματος που δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια μεγαλώνει με σταθερούς ρυθμούς στη Νορβηγία.

 

Εξαπλώνεται το παράνομο στοίχημα στη Νορβηγία

Τα νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας στη Νορβηγία δείχνουν την αύξηση της εξάπλωσης των εταιρειών που δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια στη χώρα. Το συμπέρασμα αυτό ενισχύεται ακόμη περισσότερο μέσω νέων στοιχείων, που δείχνουν ότι τα έξοδα των εταιριών αυτών στη διαφημιστική αγορά έχουν αυξηθεί το τελευταίο έτος.

Συγκεκριμένα, αν και στη Νορβηγία ισχύει κρατικό μονοπώλιο, οι εταιρίες στοιχημάτων του εξωτερικού έχουν εκμεταλλευτεί ένα παραθυράκι στο νόμο, που τους επιτρέπει να διαφημίζονται ελεύθερα, μέσω τηλεοπτικών συχνοτήτων που εκπέμπουν από το εξωτερικό. Και, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, οι διαφημιστικές δαπάνες αυτών των εταιρειών έχουν αυξηθεί στα 91 εκατομμύρια ευρώ μέσα στο 2017, από τα 78 εκατομμύρια του 2016.

Βέβαια, οι νομοθέτες έχουν φροντίσει να κλείσουν το συγκεκριμένο παραθυράκι και ο σχετικός νόμος θα τεθεί σε ισχύ στις 5 Σεπτεμβρίου του 2018. Ωστόσο, η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της χώρας προειδοποιεί ότι το συγκεκριμένο μέτρο δεν πρόκειται να λύσει αποτελεσματικά το πρόβλημα του παράνομου στοιχηματισμού. Αντίθετα, πρότεινε μια ελεύθερη αλλά ελεγχόμενη αγορά, στα πρότυπα της γειτονικής Σουηδίας, η οποία θα προστατεύει αποτελεσματικότερα τους παίχτες από το παράνομο στοίχημα και θα φέρνει και έσοδα στο κράτος.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.