Υψηλά τα ποσοστά στοιχηματικών διαφημίσεων στην αγγλική τηλεόραση

Μία νέα έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επανεξέταση των κανονισμών που αφορούν στις στοιχηματικές διαφημίσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, έδειξε ότι περίπου το 95% των ποδοσφαιρικών αγώνων που μεταδίδονται στην τηλεόραση συνοδεύεται από διαφημίσεις που αφορούν στο στοίχημα και σε άλλα τυχερά παιχνίδια.

Η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επανεξέταση των διαφημιστικών κανόνων, αλλά και του συνόλου της λειτουργίας των στοιχηματικών εταιρειών στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου να μειωθούν οι κίνδυνοι εθισμού στον τζόγο που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της χώρας.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τηλεοπτικής εκπομπής της Victoria Derbyshire του BBC. Οι υπεύθυνοι εξέτασαν 25 ποδοσφαιρικούς αγώνες της σεζόν 2017-2018 που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με την έρευνα, λοιπόν, στους αγώνες αυτούς μεταδόθηκαν συνολικά 1.324 διαφημίσεις, εκ των οποίων οι 272 αφορούσαν σε υπηρεσίες στοιχήματος. Με άλλα λόγια, μία στις πέντε διαφημίσεις περίπου αφορούσε στο στοίχημα.

Σε κάποιους αγώνες ποδοσφαίρου, όμως, το ποσοστό αυτό ήταν υψηλότερο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον αγώνα του Europa League ανάμεσα στην αγγλική Έβερτον και τον κυπριακό Απόλλωνα Λεμεσού το ποσοστό των διαφημίσεων που αφορούσαν στο στοίχημα άγγιζε το 40%! 

 

Τα σχέδια των αρμοδίων για τις στοιχηματικές διαφημίσεις

Η έρευνα δημοσιεύθηκε εν όψει των αποφάσεων που έχουν κληθεί να λάβουν οι αρμόδιοι για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις του στοιχήματος. Οι νέοι κανονισμοί, που αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα, οι αρμόδιοι θα μειώσουν πιθανότατα τις διαφημιστικές δυνατότητες των εταιρειών στοιχήματος που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα.

Αυτή η προοπτική, βέβαια, έχει φέρει αντιδράσεις, ειδικά από την πλευρά των στοιχηματικών εταιρειών, οι οποίες υποστηρίζουν ότι οι διαφημίσεις τους έχουν περιορισμένο αντίκτυπο στον αριθμό των στοιχημάτων που δέχονται.

Από την άλλη, πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι στοιχηματικές διαφημίσεις βρίσκουν κοινό και στους ανήλικους του Ηνωμένου Βασιλείου, ευνοώντας την ανάπτυξη των στοιχημάτων από ανήλικους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.