Το 2019 θα εξεταστεί ο νόμος για το νόμιμο στοίχημα στο Illinois των ΗΠΑ

Το Illinois των ΗΠΑ έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη σύνταξη και την ψήφιση ενός νόμου που θα νομιμοποιήσει το στοίχημα, αλλά όπως δηλώνουν οι υπεύθυνοι, η διαδικασία έγκρισής του δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν τον Ιανουάριο του 2019. Ο εκπρόσωπος των Δημοκρατικών Lou Lang έχει ήδη ξεκινήσει τη σύνταξη του νόμου, ωστόσο, υπάρχουν ακόμη πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αποτελεσματικό νομικό πλαίσιο, που θα επιτρέψει τη νόμιμη και ασφαλή διεξαγωγή στοιχήματος στην Πολιτεία.

Το Illinois, πάντως, προστίθεται σε μια μεγάλη ομάδα αμερικανικών Πολιτειών που σχεδιάζουν τη νομιμοποίηση του στοιχήματος. Ήδη έχουν νομιμοποιήσει το στοίχημα οι Πολιτείες Nevada, New Jersey, Delaware, West Virginia, Rhode Island, Mississippi, Pennsylvania και New Mexico, ενώ έχουν ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες οι Washington και New York, μεταξύ άλλων.

 

Η προετοιμασία για τη νομιμοποίηση του στοιχήματος

Ο νόμος που ετοιμάζει ο εκπρόσωπος των Δημοκρατικών θα κατατεθεί προς ψήφιση κατά πάσα πιθανότητα τον Ιανουάριο του 2019. Ωστόσο, απαιτείται τεράστια προετοιμασία έως τότε, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νομοσχέδιο που θα καλύπτει κάθε πτυχή της αγοράς.

Βασικές πτυχές του νομοσχεδίου θα αποτελέσουν θέματα όπως το πού θα επιτρέπεται ο στοιχηματισμός, πόσο θα φορολογείται και πώς θα διασφαλιστούν εναλλακτικές μορφές στοιχηματισμού, όπως αυτός μέσω τηλεφώνου. Παράλληλα, εξετάζεται ο αντίκτυπος που θα έχει το νόμιμο στοίχημα σε άλλες νόμιμες πτυχές της βιομηχανίας, όπως τα επίγεια καζίνο και το στοίχημα στις ιπποδρομίες.

Ωστόσο, η προοπτική νομιμοποίησης του στοιχηματισμού δεν έχει μόνο συμμάχους, αλλά και αντιπάλους στο Illinois. Όσοι αντιδρούν φοβούνται κυρίως ότι το νόμιμο στοίχημα θα αυξήσει τα προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Ο Lou Lang, όμως, απαντά ότι ούτως ή άλλως αυτοί που θέλουν να τοποθετήσουν στοιχήματα το κάνουν ήδη και θα συνεχίσουν να το κάνουν παράνομα. Για αυτό το λόγο, είναι απαραίτητη η δημιουργία μιας νόμιμης αγοράς που θα προστατεύει τους παίχτες και θα συνεισφέρει οικονομικά και στα δημόσια ταμεία.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.