Επίσημο ντεμπούτο για το νέο σύστημα καταγγελιών της Μάλτας

Το νέο σύστημα καταγγελιών, το οποίο μπορούν (και είναι υποχρεωμένες) να χρησιμοποιούν οι νόμιμες εταιρείες στοιχήματος στη Μάλτα έκανε το επίσημο ντεμπούτο του την 1η Ιανουαρίου του 2021 και η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή MGA υπενθύμισε πριν μερικές ημέρες τις υποχρεώσεις που έχουν οι νόμιμοι πάροχοι στοιχήματος, σύμφωνα με το νέο νόμο.

Θυμίζουμε ότι οι νόμιμες εταιρείες στοιχήματος στη Μάλτα είναι υποχρεωμένες πλέον να καταγγέλλουν κάθε ύποπτη συμπεριφορά που εντοπίζουν και μπορεί να σχετίζεται με παράνομο στοιχηματισμό ή προσπάθειες χειραγώγησης αθλητικών γεγονότων. Ο σχετικός νόμος τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2021 και καθιστά υποχρεωτική τη χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που δημιουργήθηκε για αυτόν τον σκοπό.

 

Το νέο σύστημα καταγγελιών της Μάλτας

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την MGA προσφέρει πρόσβαση σε όλες τις νόμιμες εταιρείες στοιχήματος, οι οποίες μπορούν να εισέρχονται και να πραγματοποιούν καταγγελίες σχετικές με ύποπτες στοιχηματικές συμπεριφορές. Ήδη, η πλατφόρμα λειτούργησε τους προηγούμενους μήνες σε δοκιμαστική βάση, με τις νόμιμες εταιρείες στοιχήματος να καλούνται να καταθέτουν τις καταγγελίες τους.

Η MGA, όμως, υπενθύμισε στις εταιρείες ότι η χρήση της συγκεκριμένης πλατφόρμας είναι πλέον υποχρεωτική. Με άλλα λόγια, αν κάποια εταιρεία στοιχήματος δεχθεί ύποπτα στοιχήματα, που ενδεχομένως σχετίζονται με περιστατικά χειραγώγησης αγώνων, και δεν τα καταγγείλει άμεσα, θα τιμωρηθεί, ακόμα και με αναστολή λειτουργίας της άδειάς της.

Οι νόμιμες εταιρείες στοιχήματος είναι στο εξής υποχρεωμένες να καταγγέλλουν άμεσα ύποπτες συμπεριφορές στοιχηματισμού ή ακυρώσεις στοιχημάτων που οφείλονται σε ύποπτες συμπεριφορές. Κάθε έγγραφη καταγγελία που θα πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της MGA θα φτάνει απευθείας στα χέρια της Μονάδας Ακεραιότητας Αθλητισμού, η οποία θα αναλαμβάνει να ερευνήσει τα περιστατικά.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.