Απαγορεύει τις στοιχηματικές διαφημίσεις και στο live streaming η Αυστραλία

Πριν μερικές ημέρες, τέθηκε σε ισχύ στην Αυστραλία ο νέος νόμος περί διαφημίσεων του στοιχήματος, ο οποίος απαγορεύει οποιαδήποτε προώθηση και αναφορά στοιχηματικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια ζωντανών αθλητικών μεταδόσεων που πραγματοποιούνται από τις 5 το απόγευμα έως τις 8:30 το βράδυ. Όπως φαίνεται, όμως, οι νομοθέτες της Αυστραλίας δε θα σταματήσουν στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο – στα οποία απευθύνεται ο νέος νόμος – αλλά σκοπεύουν να επεκτείνουν την απαγόρευση και στο διαδίκτυο.

Αναλυτικότερα, η κυβέρνηση της Αυστραλίας εξετάζει ήδη την πρόταση νόμου που θα επιβάλλει τις ίδιες ακριβώς απαγορεύσεις και σε ζωντανές μεταδόσεις αθλητικών γεγονότων που πραγματοποιούνται στο διαδίκτυο μέσω live streaming.

 

Oι νέες απαγορεύσεις που εξετάζει η Αυστραλία

Αναλυτικότερα, ο νέος προτεινόμενος νόμος επιβάλλει απαγόρευση διαφημίσεων στοιχηματικού περιεχομένου, κατά τη διάρκεια ζωντανών μεταδόσεων μέσω live streaming στο διαδίκτυο, σε αθλητικές ιστοσελίδες, αλλά και σε social media. Οι ώρες της απαγόρευσης παραμένουν ίδιες (από τις 5 το απόγευμα έως τις 8:30 το βράδυ), ενώ ίδιοι είναι και οι περιορισμοί που έχουν να αντιμετωπίσουν διαφημιστές και στοιχηματικές εταιρείες.

Συγκεκριμένα, θα απαγορευθεί οποιοδήποτε προωθητικό και διαφημιστικό μήνυμα κατά τη διάρκεια του live streaming (από 5 λεπτά πριν την έναρξη της μετάδοσης έως 5 λεπτά μετά τη λήξη της), ενώ παράλληλα θα απαγορεύεται και οποιαδήποτε αναφορά σε προσφορές, αποδόσεις και σημεία στοιχηματισμού.

Το εν λόγω νομοσχέδιο, τέλος, δεν έχει φτάσει ακόμη στην τελική του μορφή. Οι αρμόδιοι το συντάσσουν και το εξετάζουν, ενώ παράλληλα έχει ανακοινωθεί η έναρξη της περιόδου δημόσιας διαβούλευσης, κατά την οποία οι άμεσα εμπλεκόμενοι θα μπορούν να καταθέσουν τις απόψεις τους.  

Σε κάθε περίπτωση, τέλος, οι στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Αυστραλία διαμαρτύρονται έντονα για τα επικείμενα μέτρα, όπως συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για το νόμο περί απαγόρευσης τηλεοπτικών διαφημίσεων στις ζωντανές μεταδόσεις.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.
Οι καλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος για στοιχημα online:

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη