Τη συνδρομή των social media κατά του παράνομου στοιχηματισμού ζητούν οι Φιλιππίνες

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή των Φιλιππίνων (PAGCOR) ζήτησε από τις κορυφαίες πλατφόρμες social media που δραστηριοποιούνται στη χώρα να συνδράμουν με τον δικό τους τρόπο στην καταπολέμηση του παράνομου στοιχήματος, αρνούμενες να δημοσιεύουν διαφημίσεις από ιστοσελίδες που δε δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα.

Το πρόβλημα των παράνομων online τυχερών παιχνιδιών έχει γιγαντωθεί τους τελευταίους μήνες στη χώρα, κυρίως από την εποχή του lockdown και έπειτα, με πολλές ιστοσελίδες να κάνουν την εμφάνισή τους και να προσεγγίζουν παίχτες από τις Φιλιππίνες, χωρίς να έχουν αποκτήσει την απαραίτητη άδεια.

 

Τι ζητά η PAGCOR από τα social media;

Σύμφωνα με τους αρμόδιους, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν για την καταπολέμηση του παράνομου στοιχήματος και των υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών του διαδικτύου είναι η προβολή τους μέσω των social media. Όπως είναι φυσικό, ο σχετικός νόμος δεν επιτρέπει στα παραδοσιακά ΜΜΕ να προωθούν τις υπηρεσίες μη αδειοδοτημένων ιστοσελίδων, αλλά οι ιστοσελίδες αυτές βρίσκουν εναλλακτικές διαφήμισης στις κορυφαίες πλατφόρμες social media, με αποτέλεσμα να κερδίζουν αναγνωρισιμότητα και νέους πελάτες.

Για αυτό το λόγο, η PAGCOR απέστειλε ενημερωτικές επιστολές στις κορυφαίες εταιρείες που διαχειρίζονται social media στις Φιλιππίνες, όπως το Facebook, προκειμένου να ζητήσει τη συνδρομή τους στην καταπολέμηση του παράνομου στοιχήματος. Η επιστολή αναφέρει το πρόβλημα που δημιουργείται μέσω της ανεξέλεγκτης διαφήμισης από τα social media και ζητά από τις εταιρείες να συνεργαστούν με την PAGCOR, προκειμένου να διαφημίζουν μόνο ιστοσελίδες που λειτουργούν με άδεια.

 

Επιπλέον μέτρα για την καταπολέμηση του παράνομου στοιχήματος

Δεδομένου του μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι Φιλιππίνες με τα παράνομα τυχερά παιχνίδια και την απότομη αύξησή τους, οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να λάβουν και άλλα μέτρα. Ήδη η PAGCOR ανακοίνωσε συνεργασίες με Κεντρική Τράπεζα των Φιλιππίνων (BSP) και την Επιτροπή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος (AMLC), προκειμένου να προχωρήσουν από κοινού σε νέα μέτρα και ελέγχους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.