Ανησυχία φέρνει η εξάπλωση των online τυχερών παιχνιδιών στο Πακιστάν

Οι ιστοσελίδες online στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών επέστρεψαν δριμύτερες μετά το lockdown και στη μικρή αγορά του Πακιστάν (παρόλο που δε δραστηριοποιούνται νόμιμα), αλλά οι αρμόδιοι ανησυχούν για τη μεγάλη εξάπλωση που έχει παρατηρηθεί στον συγκεκριμένο τομέα τους τελευταίους μήνες. Αν και πρόκειται για μια μικρή αγορά, που λειτουργεί χωρίς αδειοδοτημένες εταιρείες, φαίνεται πως τα online τυχερά παιχνίδια, όπως το στοίχημα και το καζίνο, έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα δημοφιλή στο Πακιστάν.

Για αυτό το λόγο, διενεργήθηκε μια σύντομη έρευνα σε παίχτες που συμμετείχαν συχνά σε τυχερά παιχνίδια του διαδικτύου και, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, τα αποτελέσματα είναι ανησυχητικά.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας

Η έρευνα διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Μπαθ και το δείγμα της αποτελούταν από μόλις 32 άτομα. Επρόκειτο για άνδρες 18-35 ετών που είχαν δηλώσει ότι συμμετέχουν συχνά σε τυχερά παιχνίδια του διαδικτύου.

Οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν μετά από 30 ημέρες παιχνιδιού σχετικά με τις εμπειρίες και τα συναισθήματά τους και οι απαντήσεις τους αφορούσαν σε μια ευρεία γκάμα αρνητικών συναισθημάτων, τόσο στον ψυχολογικό όσο και στον οικονομικό τομέα.

Βέβαια, το μικρό δείγμα της έρευνας δεν επιτρέπει την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, ενώ παράλληλα οι ερωτήσεις διεξήχθησαν αποκλειστικά σε παίχτες που συμμετέχουν συχνά σε τυχερά παιχνίδια, κάτι που σημαίνει ότι κάποιοι από αυτούς μπορεί ήδη να αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο.

 

Η εικόνα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών του Πακιστάν

Όπως και σε πολλές άλλες μουσουλμανικές χώρες, το Πακιστάν απαγορεύει ρητά τη διεξαγωγή και τη συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια. Υπόλογοι στο νόμο, μάλιστα, δεν είναι μόνον όσοι τα διεξάγουν, αλλά και όσοι συμμετέχουν. Για αυτό το λόγο, τα αποτελέσματα της παραπάνω έρευνας έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα σε μια χώρα όπως το Πακιστάν.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.