Για συμμετοχή σε στοιχηματική διαφήμιση κατηγορείται ο Γέρι Μίνα

Μία ακόμη παραβίαση των αυστηρών κανονισμών της αγγλικής FA για το στοίχημα απασχολεί το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς ο ποδοσφαιριστής της Έβερτον, Γέρι Μίνα, κατηγορείται για παράτυπη συμμετοχή σε διαφήμιση στοιχηματικού περιεχομένου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της FA, ο Μίνα παραβίασε το άρθρο Ε8 (3), το οποίο απαγορεύει ρητά τη συμμετοχή σε διαφημίσεις στοιχηματικού περιεχομένου.

Ο Κολομβιανός ποδοσφαιριστής θα κληθεί σύντομα σε απολογία. Προς το παρόν, πάντως, η FA δεν έχει ανακοινώσει την προτεινόμενη ποινή για την παραβίαση των σχετικών κανόνων.

 

Η παράβαση του Γέρι Μίνα

Θυμίζουμε ότι οι κανόνες της FA απαγορεύουν σε κάθε ενεργό ποδοσφαιριστή, μέλος ή παράγοντα ομάδας να στοιχηματίζει σε οποιοδήποτε γεγονός, είτε σχετίζεται με αυτό είτε όχι. Παράλληλα, οι ίδιοι κανόνες απαγορεύουν τη συμμετοχή μεμονωμένων ποδοσφαιριστών σε στοιχηματικές διαφημίσεις. Με άλλα λόγια, επιτρέπεται η συμμετοχή μιας ομάδας σε διαφήμιση στοιχηματικής εταιρείας (αν είναι χορηγός της), αλλά όχι η μεμονωμένη συμμετοχή των ποδοσφαιριστών της.

Αυτό προβλέπει το άρθρο Ε8 (3) και αυτό ακριβώς παραβίασε πρόσφατα ο Μίνα. Ο Κολομβιανός συμμετείχε σε μια διαφήμιση στοιχήματος στην πατρίδα του, για λογαριασμό της εταιρείας στοιχημάτων Betjuego.

Οι αρμόδιοι, πάντως, δεν έχουν ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες και δεν έχουν ξεκαθαρίσει πόσο αυστηρή θα είναι η τιμωρία του Γέρι Μίνα.

 

Σειρά παραβάσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο

To παραπάνω, τέλος, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παρόμοιων περιστατικών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πριν μερικές ημέρες, η FA τιμώρησε τον Ντάνιελ Στάριτζ, ο οποίος προέτρεψε τον αδερφό του να στοιχηματίσει στις μεταγραφικές κινήσεις του, πριν μερικά χρόνια, ενώ τον προηγούμενο μήνα αποκαλύφθηκε και ότι ο πρώην ποδοσφαιριστής και νυν συνιδιοκτήτης της Σάλφορντ, Πολ Σκόουλς, τοποθέτησε μια σειρά από παράτυπα στοιχήματα σε αγώνες ποδοσφαίρου.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.