Ηνωμένο Βασίλειο: Μειώθηκαν σημαντικά οι στοιχηματικές διαφημίσεις κατά τη διάρκεια του EURO

Ο ρόλος των στοιχηματικών διαφημίσεων στην αύξηση των προβλημάτων εθισμού, αλλά και στον στοιχηματισμό από ανήλικους κρατεί καλά στο Ηνωμένο Βασίλειο και κάποια πρόσφατα αποτελέσματα δείχνουν ότι η εικόνα έχει βελτιωθεί αρκετά. Η εν λόγω συζήτηση είχε ανάψει με αφορμή το Μουντιάλ του 2018, κατά το οποίο μεταδόθηκε πλήθος στοιχηματικών διαφημίσεων στις τηλεοπτικές μεταδόσεις των αγώνων, αλλά φαίνεται πως το EURO, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες βασίζεται πολύ λιγότερο σε τέτοιες πρακτικές.

Σύμφωνα με κάποια δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα το αγγλικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV, άλλωστε, ο αριθμός των στοιχηματικών διαφημίσεων που προβλήθηκαν στις τηλεοπτικές μεταδόσεις των αγώνων των ομίλων του EURO είναι σχεδόν ο μισός, σε σχέση με τον αντίστοιχο του Μουντιάλ.

 

Τα στοιχεία του ITV για τις στοιχηματικές διαφημίσεις

Το τηλεοπτικό δίκτυο ITV έχει αναλάβει τη μετάδοση των αγώνων του EURO, μέσω των καναλιών ITV και ITV4 και είναι υπεύθυνο και για την προβολή των διαφημίσεων κατά τη διάρκεια των αγώνων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπεύθυνοι, λοιπόν, ο αριθμός των διαφημίσεων που προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια των αγώνων των ομίλων του EURO μειώθηκε σχεδόν στο μισό, σε σχέση με τον αντίστοιχο του Μουντιάλ του 2018.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα του EURO προβλήθηκαν κατά μέσο όρο 3,7 διαφημίσεις στοιχήματος, ενώ στο Μουντιάλ ο αριθμός αυτός έφτανε το 6,9. Η μείωση αγγίζει το 47,2%. Ο λόγος για αυτή την εντυπωσιακή μείωση είναι η απαγόρευση των στοιχηματικών διαφημίσεων που ισχύει κατά τη διάρκεια αθλητικών τηλεοπτικών μεταδόσεων, που πραγματοποιούνται πριν τις 9 το βράδυ. Τα τηλεοπτικά δίκτυα είναι αναγκασμένα να προβάλλουν τέτοιες διαφημίσεις μόνο έως και πριν 5 λεπτά πριν την έναρξη ενός αγώνα και τουλάχιστον 5 λεπτά μετά τη λήξη του.

Την ανακοίνωση των στοιχείων του ITV, σχολίασε και το BGC (Betting and Gaming Council), το συλλογικό όργανο των στοιχηματικών εταιρειών του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο παρέθεσε και στοιχεία που δείχνουν ότι οι διαφημίσεις στοιχήματος δεν σχετίζονται σε τόσο μεγάλο βαθμό με την αύξηση του εθισμού στον τζόγο.

Τέλος να θυμίσουμε πως πριν την εκκίνηση του EURO διάφορες οργανώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο είχαν ζητήσει την απαγόρευση προβολής στοιχηματικών διαφημίσεων σε ολόκληρη τη διοργάνωση.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.