Στο δρόμο προς τη Βουλή της Βραζιλίας το νομοσχέδιο για το στοίχημα

Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι το πολύπαθο νομοσχέδιο που θα νομιμοποιήσει επιτέλους τον στοιχηματισμό στη Βραζιλία βρίσκεται στο δρόμο προς την ψήφισή του στη Βουλή. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της βραζιλιάνικης Βουλής των Αντιπροσώπων, η συζήτηση για το άνοιγμα της αγοράς και τη νομιμοποίηση του στοιχήματος μπορεί να πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα.

Αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως θα έχουμε σύντομα εξελίξεις, όσον αφορά στη νομιμοποίηση της αγοράς του στοιχήματος στη Βραζιλία. Βέβαια, για να φτάσουμε να μιλάμε για μια ανοιχτή στοιχηματική αγορά στη χώρα της Νότιας Αμερικής, θα πρέπει πρώτα να υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο. Στην περίπτωση της Βραζιλίας, όμως, και μόνο η ανακοίνωση ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία είναι μια τεράστια πρόοδος, καθώς το εν λόγω νομοσχέδιο βρίσκεται στα συρτάρια του αρμόδιου υπουργείου για περισσότερο από έναν χρόνο.

 

Έρχεται νομιμοποίηση του στοιχήματος;

Οι συζητήσεις για τη δημιουργία μίας νόμιμης και ρυθμιζόμενης αγοράς στοιχήματος στη Βραζιλία κρατούν εδώ και χρόνια, αλλά πρόσφατα δημιουργήθηκε μια νέα ώθηση που ενδεχομένως καταφέρει να φέρει το πολύπαθο νομοσχέδιο στη Βουλή. Μια σειρά από φορείς που υποστηρίζουν το άνοιγμα της αγοράς κατάφεραν να… γυρίσουν τα σκουριασμένα γρανάζια του Δημοσίου της χώρας και να πιέσουν για ψήφιση του νομοσχεδίου.

Όσο κι αν οι φορείς της αγοράς ανακοίνωσαν τον ενθουσιασμό τους για μια τέτοια προοπτική, όμως, ελάχιστοι είναι αυτοί που εμπιστεύονται τη Βουλή της χώρας. Άλλωστε, η νομιμοποίηση του στοιχήματος αποτελεί ένα θέμα που έχει ανακοινωθεί αρκετές φορές στη Βραζιλία, αλλά ποτέ δεν έχει προχωρήσει πρακτικά.

 

Η σημερινή εικόνα της βραζιλιάνικης αγοράς του στοιχήματος

Σήμερα στην Βραζιλία είναι νόμιμες μόνο οι κρατικές λοταρίες και το στοίχημα στις ιπποδρομίες, το οποίο διεξάγεται αποκλειστικά εντός των ιπποδρομίων. Για το online στοίχημα δεν υπάρχει καν νόμος που να το επιτρέπει ή να το απαγορεύει, καθώς ο ισχύων νόμος ψηφίστηκε το 1946!

Τα τελευταία χρόνια, όμως, έχουν υπάρξει αρκετές προσπάθειες για τη δημιουργία μιας νόμιμης και ανοιχτής αγοράς στοιχήματος. Η πρώτη από αυτές τις προσπάθειες πραγματοποιήθηκε με το νομοσχέδιο 186-2014, το οποίο όμως δεν ψηφίστηκε ποτέ, εξαιτίας των πολιτικών αναταραχών στη χώρα. Από τότε, έχουν ξαναγίνει κάποιες προσπάθειες, οι οποίες όμως δεν έχουν ακόμη ευοδώσει, καθώς αναβάλλονται συνεχώς. Ίσως, λοιπόν, αυτή τη φορά να υπάρξει κάποια ουσιαστική εξέλιξη στη νομιμοποίηση της αγοράς στοιχήματος στη Βραζιλία.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.