Εκατοντάδες καταγγελίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην αγορά της Σουηδίας

Το τμήμα της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της σουηδικής Αστυνομίας αποκάλυψε ότι μέσα στο 2020 έλαβε περισσότερες από 700 καταγγελίες από νόμιμες εταιρείες στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών, σχετικά με συμπεριφορές που παρέπεμπαν σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Οι καταγγελίες του 2020 ήταν αυξημένες, σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2019 και δείχνουν την ανάγκη να γίνουν αυστηρότερα τα μέτρα καταπολέμησης εγκληματικών συμπεριφορών στην αγορά τυχερών παιχνιδιών της χώρας.

Βέβαια, οι καταγγελίες που αναφέρονται δε σημαίνουν απαραίτητα ότι εντοπίστηκε και κάποια παράνομη συμπεριφορά. Απλά οι εταιρείες τυχερών παιχνιδιών που λειτουργούν νόμιμα στη Σουηδία είναι υποχρεωμένες να δηλώνουν οποιαδήποτε ύποπτη συμπεριφορά που μπορεί να σχετίζεται με ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος της Σουηδίας, πάντως, δεν ανέφερε πόσες από αυτές τις καταγγελίες επαληθεύθηκαν.

 

Αυξήθηκαν τα ύποπτα περιστατικά στη Σουηδία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα περιστατικά που κατήγγειλαν κατά το 2020 οι νόμιμες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών άγγιξαν τα 750. Η αύξηση, σε σχέση με τις 614 καταγγελίες του 2019 αγγίζει το 14,8%. Οι αρμόδιοι, πάντως, διαβεβαιώνουν ότι ένα ύποπτο περιστατικό που έχει καταγγελθεί δε σημαίνει απαραίτητα ότι συνιστά παράβαση περί του νόμου περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Οι αρμόδιοι, πάντως, θεωρούν ότι ρόλο στην αύξηση των ύποπτων περιστατικών έπαιξε και η αύξηση του τζίρου των online τυχερών παιχνιδιών που παρατηρήθηκε το 2020. Η πανδημία ανάγκασε πολλούς παίχτες να μεταφερθούν από την επίγεια στην online αγορά, όπου πολλοί ενδεχομένως θεώρησαν ότι μπορούν να παρανομήσουν πιο εύκολα. Οι αρμόδιοι, όμως, ανησυχούν και για το ενδεχόμενο αύξησης του τζίρου των παράνομων τυχερών παιχνιδιών, καθώς σε αυτή την περίπτωση είναι σχεδόν αδύνατον να ελεγχθούν οι συναλλαγές. Τονίζουν, μάλιστα, ότι ενδεχόμενη αύξηση μπορεί να οφείλεται και στα υποχρεωτικά όρια καταθέσεων που έχει επιβάλει η κυβέρνηση, τα οποία μπορεί να έχουν οδηγήσει περισσότερους παίχτες σε μη αδειοδοτημένες ιστοσελίδες.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.