Αντιδράσεις προκαλούν οι αλλαγές στην φορολογία τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα

Οι εκπρόσωποι των νόμιμων εταιρειών τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα έχουν ξεκινήσει να εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγές, όσον αφορά στην φορολόγηση των κερδών των παιχτών. Τα αρμόδια υπουργεία βρίσκονται πολύ κοντά στο να ανακοινώσουν και επίσημα τις εν λόγω αλλαγές, αλλά οι αντιδράσεις που έχουν προκύψει είναι έντονες.

Θυμίζουμε ότι οι αρμόδιοι επιθυμούν να καθιερώσουν ένα νέο σύστημα φορολογίας κερδών, το οποίο θα έχει μεν χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές, αλλά θα υπολογίζεται με βάση το δελτίο και όχι με τη στήλη, όπως σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι θα φορολογούνται περισσότεροι παίχτες στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών, ακόμα κι αν εξασφαλίζουν λιγότερα κέρδη.

 

Τα αναλυτικά σχέδια για τη νέα φορολόγηση κερδών

Η νέα ρύθμιση στη φορολογία των τυχερών κερδών προβλέπει ότι οι παίχτες θα φορολογούνται με βάση τα κέρδη ανά δελτίο, ως εξής: μηδενικός φόρος για κέρδη έως 100 ευρώ, φόρος 2,5% για κέρδη από 101 έως 200 ευρώ, φόρος 5% για κέρδη από 201 έως 500 ευρώ και φόρος 7,5% για κέρδη άνω των 500 ευρώ. Ο σημερινός φόρος βρίσκεται στο 15-20% των κερδών, αλλά αφορά σε κέρδη ανά στήλη, γεγονός που σημαίνει ότι τα κέρδη συγκεντρώνονται δυσκολότερα στις παραπάνω κλίμακες.

 

Η αντίδραση των φορέων της αγοράς

Τα σχέδια των Ελλήνων αρμοδίων για αλλαγή του φορολογικού συστήματος έχει προκαλέσει την αντίδραση των φορέων της ελληνικής αγοράς online και επίγειου στοιχήματος. Πρώτη αντέδρασε η υπό σύσταση Ένωση Εταιρειών Διαδικτυακών Παιγνίων Ελλάδας, το εμπορικό όργανο των στοιχηματικών ιστοσελίδων που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα μας, ενώ άμεση ήταν και η αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ.

Στις επιστολές τους προς την ελληνική κυβέρνηση, οι δύο φορείς αναφέρουν ότι το φορολογικό σύστημα που εξετάζεται είναι άδικο και πως προκαλέσει πλήγμα, στα κέρδη των παιχτών, στα έσοδα των στοιχηματικών, αλλά και στα έσοδα του κράτους. Άλλωστε, το νέο σύστημα προκαλεί τον κίνδυνο ενίσχυσης της αγοράς παράνομου στοιχήματος, όπου οι παίχτες δε θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν φόρους για τα κέρδη τους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.