Δεύτερη δικαίωση του ΟΠΑΠ Κύπρου από το Ανώτατο Δικαστήριο

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου έκρινε για δεύτερη φορά αβάσιμες τις κατηγορίες των αρμοδίων κατά του ΟΠΑΠ. Οι δικαστές αποφάσισαν κατά και του δεύτερου εντάλματος έρευνας των υποστατικών της στοιχηματικής εταιρείας, ακυρώνοντας την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κατηγορίες για αδικήματα που βαραίνουν τον ΟΠΑΠ Κύπρου είναι πολλές, ωστόσο, δεν υπάρχουν οι απαραίτητες αποδείξεις. Και αυτό που αποφάσισε στην ουσία το Ανώτατο Δικαστήριο είναι ότι οι Αρχές δεν έχουν το δικαίωμα έρευνας των υποστατικών, από τη στιγμή που βασίζονται απλά σε υποψίες. Έτσι, το σήριαλ της δικαστικής διαμάχης ανάμεσα στις αρμόδιες Αρχές και στον ΟΠΑΠ Κύπρου θα πρέπει να συνεχιστεί μέσω διαφορετικών οδών.

 

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

Ουσιαστικά, το Ανώτατο Δικαστήριο αποδέχθηκε τη θέση των δικηγόρων του ΟΠΑΠ Κύπρου, αποφασίζοντας ότι το ακυρωμένο πλέον ένταλμα εκδόθηκε υπό καθεστώς νομικής πλάνης και απόκρυψης ουσιωδών γεγονότων. Επιπλέον χαρακτηρίζει τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστή αόριστα, ασαφή και ανίκανα να δημιουργήσουν απαιτούμενη εύλογη υπόνοια διάπραξης των αδικημάτων για να προχωρήσει η έκδοση του εντάλματος.

Παράλληλα, το Δικαστήριο αποδέχτηκε ότι η εικόνα που παρουσιάζεται για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της δόλιας ιδιοποίησης και τήρησης ψευδούς λογαριασμού είναι ασαφή και δε μπορούν να δικαιολογήσουν την έκδοση εντάλματος.

 

Δεύτερη δικαίωση για τον ΟΠΑΠ Κύπρου

Η συγκεκριμένη δικαίωση είναι η δεύτερη για τον ΟΠΑΠ Κύπρου από το Ανώτατο Δικαστήριο, τους τελευταίους έξι μήνες. Προηγήθηκε μία ακόμη ακύρωση εντάλματος, στις 8 Νοεμβρίου του 2017, η οποία περιέπλεξε ακόμη περισσότερο την δικαστική διαμάχη ανάμεσα στις κυπριακές Αρχές και τον ΟΠΑΠ.

Διαβάστε και την ανακοίνωση του ΟΠΑΠ στις αρχές του έτους για την κυπριακή διαμάχη.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.