Πρόστιμα για αμέλεια στον τομέα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος μοίρασε το Γιβραλτάρ

Η κυβέρνηση του Γιβραλτάρ προχώρησε τις τελευταίες ημέρες σε μια σειρά αυστηρών ερευνών, σχετικά με τις δράσεις των νόμιμων εταιρειών στοιχήματος στον τομέα της αποτροπής παράνομων συμπεριφορών, όπως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, και, ενώ ικανοποιήθηκε με τη συντριπτική πλειοψηφία των εταιρειών που λειτουργούν με άδεια στη χώρα, προχώρησε και στη βεβαίωση κάποιων αυστηρών προστίμων.

Η κυβέρνηση του Γιβραλτάρ δέχεται τις τελευταίες εβδομάδες πιέσεις από την Ολλανδία, η οποία αποτελεί μία από τις βασικές οικονομικές χορηγούς της, προκειμένου να γίνει πιο αυστηρή στον τομέα της αδειοδότησης και της λειτουργίας των νόμιμων στοιχηματικών εταιρειών, και οι αρμόδιοι έχουν ήδη ξεκινήσει την προσπάθεια να καταστήσουν την αγορά τυχερών παιχνιδιών πιο ασφαλή και πιο αξιόπιστη.

 

Τα πρόστιμα του Γιβραλτάρ στις στοιχηματικές εταιρείες

Από τις έρευνες που πραγματοποιήσαν οι αρμόδιες Αρχές προέκυψε ότι οι περισσότερες στοιχηματικές που λειτουργούν νόμιμα στη χώρα έχουν λάβει αποτελεσματικά μέτρα και λειτουργούν σύμφωνα με το νόμο στον τομέα της αποτροπής ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Παράλληλα, οι περισσότερες έχουν συνεργαστεί άψογα με τις αρμόδιες Αρχές, προκειμένου να ενισχύσουν κάθε αδύναμο σημείο της νομοθεσίας.

Ωστόσο, κάποιες στοιχηματικές αγνόησαν σε συγκεκριμένες περιπτώσεις το νόμο και τις συμβουλές των αρμοδίων, με αποτέλεσμα να επιτρέψουν (άθελα ή ηθελημένα) την πρακτική παράνομων ενεργειών. Οι εταιρείες αυτές ήρθαν αντιμέτωπες με αυστηρά πρόστιμα, τα οποία στο σύνολό τους ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Οι αρμόδιοι, μάλιστα, αναφέρθηκαν και σε συγκεκριμένα περιστατικά, χωρίς όμως να κατονομάσουν τις στοιχηματικές που τα επέτρεψαν. Σε μια περίπτωση, για παράδειγμα, η στοιχηματική επέτρεψε σε έναν παίχτη να στοιχηματίσει μεγάλα ποσά, αν και αυτά δε δικαιολογούνταν από τα έγγραφα που είχε προσκομίσει, και τελικά αποδείχθηκε ότι τα είχε υπεξαιρέσει από το αφεντικό του. Σε άλλες περιπτώσεις, οι παίχτες είχαν προσκομίσει πλαστά έγγραφα, κάτι που δεν έγινε αντιληπτό από τους υπεύθυνους της στοιχηματικής εταιρείας.

Οι αρμόδιοι, τέλος, υπενθύμισαν στις στοιχηματικές ότι είναι υποχρεωμένες να καταγγέλλουν άμεσα κάθε ύποπτο περιστατικό και πως κινδυνεύουν με πρόστιμο, αν δεν το κάνουν έγκαιρα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.