Πλησιάζει η ώρα του νόμιμου στοιχήματος στο Ουζμπεκιστάν

Το Ουζμπεκιστάν συγκαταλέγεται στις χώρες εκείνες που έχουν απαγορέψει τη συντριπτική πλειοψηφία των τυχερών παιχνιδιών, αφού το στοίχημα και οι υπόλοιπες επιλογές του κλάδου είναι παράνομες από το 1991, αλλά οι αρμόδιοι έχουν αλλάξει στάση τα τελευταία χρόνια και πλέον η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν το ντεμπούτο μιας νέας αγοράς στοιχήματος. Η κυβέρνηση του Ουζμπεκιστάν ενέκρινε τη νομιμοποίηση του στοιχήματος με νόμο στα τέλη του 2019 και ετοιμάζεται για τη δημιουργία μιας νέας αγοράς.

Ωστόσο, έχουν υπάρξει σημαντικές καθυστερήσεις και πολλοί παίχτες συνεχίζουν να προτιμούν το παράνομο στοίχημα, μέσω ιστοσελίδων που δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια στη χώρα. Οι αρμόδιοι ελπίζουν ότι η αδειοδότηση εταιρειών για τη νόμιμη λειτουργία στη χώρα θα απομακρύνει τους παίχτες από το παράνομο στοίχημα και θα αποφέρει νέα έσοδα στα δημόσια ταμεία.

 

Εν αναμονή της νέας αγοράς στοιχήματος

Μπορεί ο νόμος για τη νομιμοποίηση του στοιχήματος να τέθηκε σε ισχύ στα τέλη του 2019, αλλά η εικόνα της αγοράς στο Ουζμπεκιστάν δεν έχει αλλάξει ακόμα. Οι τεράστιες καθυστερήσεις οφείλονται μεταξύ άλλων και στα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία και πολλοί παίχτες έχουν ήδη καταφύγει σε παράνομες ιστοσελίδες του εξωτερικού.

Όπως είναι φυσικό, μια τέτοια εξέλιξη είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που στόχευε η κυβέρνηση με τον σχετικό νόμο. Άλλωστε, οι αρμόδιοι αναζητούν νέα έσοδα για τα δημόσια ταμεία και αυτός ήταν ο βασικότερος λόγος που νομιμοποιήθηκε το στοίχημα. Παράλληλα, για τον ίδιο λόγο αποφασίστηκε και η δημιουργία μιας νέας τουριστικής ζώνης στην πόλη Muynak, όπου θα επιτρέπονται κατ’ εξαίρεση όλα τα τυχερά παιχνίδια.

Οι καθυστερήσεις, όμως, έχουν δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στα σχέδια των αρμοδίων, τα οποία όμως ελπίζουν ότι θα λυθούν σύντομα, μόλις ξεκινήσει η λειτουργία της αγοράς νόμιμου στοιχήματος.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.