Ευκολότερες αναλήψεις από τις στοιχηματικές ιστοσελίδες ζητούν οι αγγλικές Αρχές

Η αρμόδια Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) “αναγκάζει” τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες να διευκολύνουν όσο το δυνατόν περισσότερο τα μέλη τους, στον τομέα των αναλήψεων χρημάτων, και τις προειδοποιεί για συνέπειες, στην περίπτωση που δε συμμορφωθούν. Οι νέοι κανόνες αποτελούν, βέβαια, αγγλική πρωτοβουλία, αλλά δεδομένου ότι πολλές στοιχηματικές εταιρίες εδρεύουν στην Αγγλία, οι ευκολότερες πρακτικές ανάληψης δεν αποκλείεται να επεκταθούν και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Αναλυτικότερα, οι αρμόδιοι διέταξαν δύο αγγλικές εταιρίες στοιχήματος (τις Jumpman Gaming και Progress Play) να προσαρμόσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις ανάληψης χρημάτων που ισχύουν στις ιστοσελίδες τους και προειδοποίησαν τις υπόλοιπες ότι δε θα ανεχθούν εμπόδια στο δρόμο των αναλήψεων χρημάτων των πελατών τους.

 

Οι νέοι κανονισμοί για την ανάληψη χρημάτων

Οι δύο εταιρίες έβαζαν εμπόδια στη διαδικασία ανάληψης χρημάτων από τους λογαριασμούς που διατηρούσαν τα μέλη τους, καθώς μεταξύ άλλων δεν επέτρεπαν την ανάληψη ολόκληρου του ποσού με μία μόνο συναλλαγή. Για αυτό το λόγο, η CMA διέταξε την κατάργηση του συγκεκριμένου περιορισμού, αλλά και κάθε άλλου περιορισμού που εμποδίζει τους παίχτες από το να προχωρήσουν σε ανάληψη των χρημάτων τους.

Τέτοιου είδους περιορισμοί περιλαμβάνουν το δικαίωμα των στοιχηματικών εταιριών να κατάσχουν χρήματα από ανενεργούς λογαριασμούς ή από λογαριασμούς που δεν έχουν ταυτοποιηθεί σε προκαθορισμένο χρονικό διάστημα.

 

Με πλήρη στήριξη από την UKGC

Tη στήριξή της στην πρωτοβουλία της CMA εξέφρασε και η αρμόδια Αρχή στοιχήματος του Ηνωμένου Βασιλείου, η UKGC. Οι δυο φορείς, άλλωστε, πραγματοποίησαν από κοινού εξονυχιστικές έρευνες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, προκειμένου να εντοπίσουν άδικους όρους που ισχύουν σε στοιχηματικές ιστοσελίδες. Όπως είναι φυσικό, μάλιστα, η στήριξη της UKGC δεν είναι μόνο συμβολική, αλλά και ουσιαστική, αφού όσοι δε συμμορφωθούν θα έχουν να αντιμετωπίσουν τιμωρίες και από τη συγκεκριμένη Αρχή – ακόμη και αφαίρεση της άδειάς τους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.