Στοιχηματικό σκάνδαλο με τον προπονητή της εθνικής ομάδας κρίκετ της Ζιμπάμπουε

Ο πρώην προπονητής και αρχηγός της εθνικής ομάδας κρίκετ της Ζιμπάμπουε, Heath Streak, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 8 ετών από κάθε επίσημη διοργάνωση, καθώς κρίθηκε ένοχος για την εμπλοκή του σε στοιχηματικό σκάνδαλο. Την απόφαση έλαβε η αρμόδια διεθνής Αρχή του κρίκετ, ICC (International Cricket Council), η οποία ανακοίνωσε την ποινή του Streak πριν μερικές ημέρες.

Ο Heath Streak ήταν ο πρωταγωνιστής ενός στοιχηματικού σκανδάλου που ξέσπασε πρόσφατα και οι αρμόδιοι έκριναν ότι είναι ένοχος για τις κατηγορίες συμμετοχής σε στοιχηματικό κύκλωμα και παραβίασης των κανόνων ακεραιότητας που διέπουν το άθλημα.

 

Η τιμωρία του πρώην προπονητή της εθνικής ομάδας της Ζιμπάμπουε

Η ICC ανέλαβε να διερευνήσει την υπόθεση πριν μερικούς μήνες και κατέληξε πρόσφατα σε απόφαση για την τύχη του Heath Streak. Ο Streak ερευνήθηκε για τις πράξεις του κατά την τριετία 2016-2018, κατά την οποία εργαζόταν ως προπονητής στην εθνική ομάδα κρίκετ της Ζιμπάμπουε, μα και άλλων ομάδων της χώρας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ο Streak προχωρούσε στη αποκάλυψη πληροφοριών που μπορούσαν να δώσουν πλεονέκτημα σε παίχτες στοιχήματος, ενώ ωθούσε στην ίδια παραβίαση και αρκετούς από τους παίχτες του. Οι πληροφορίες που προκύπταν χρησιμοποιούνταν έπειτα για στοιχηματικούς σκοπούς, βάζοντας σε ρίσκο την ακεραιότητα του αθλήματος. Η τιμωρία που αποφάσισε η ICC, τέλος, ήταν αυστηρότερη, καθώς ο Streak δε συνεργάστηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών, ενώ είχε την ευκαιρία να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για τους ανθρώπους που τον προσέγγισαν και για τις ανταμοιβές που έλαβε.

Ο Heath Streak, πάντως, δήλωσε μετανιωμένος για τις πράξεις του και η ICC αποφάσισε να μην τιμωρήσει ακόμα πιο αυστηρά. Σύμφωνα με την απόφαση των αρμοδίων, δε θα μπορεί να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε επίσημη διοργάνωση του παγκόσμιου κρίκετ για τα επόμενα 8 χρόνια.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.